Australian Open: Έμεινε από δυνάμεις και αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς

Η υπερπροσπάθεια απέναντι στον Ράφα Ναδάλ «άδειασε από δυνάμεις» τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος ηττήθηκε 3-0 από τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ (6-4, 6-2, 7-5) στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Australian Open.

Η πορεία του Έλληνα τενίστα στο πρώτο κορυφαίο Grand Slam του 2021 σταμάτησε ένα βήμα πριν το μεγάλο τελικό, όπου προκρίθηκε ο Ρώσος και με τον Νόβακ Τζόκοβιτς θα μονομαχήσουν την Κυριακή (21/02) για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο 24χρονος Ρώσος αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος ήταν φανερό πως είχε μείνει από δυνάμεις μετά τη μάχη του δύο 24ωρα νωρίτερα με τον Ναδάλ σε πέντε σετ.

Ο Μεντβέντεφ επέβαλλε το νόμο του από το ξεκίνημα του ματς και μετά από 2 ώρες και 9 λεπτά παρέμεινε για 20ό ματς αήττητος στο tour (περίπου πέντε μήνες έχει να ηττηθεί), στερώντας την ευκαιρία από τον Τσιτσιπά να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam.

Με εντυπωσιακό σερβίς και τρομερή σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στην Rod Laver Arena της Μελβούρνης ο Μεντβέντεφ δεν επέτρεψε στον 22χρονο Τσιτσιπά σε κανένα σημείο του ματς ότι θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη. Είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και μόνο για ένα μικρό διάστημα στα μέσα του 3ου σετ, όπου έχασε για λίγο την αυτοσυγκέντρωση και την αποτελεσματικότητά του, επιτρέποντας στον Τσιτσιπά να αναθαρρήσει.

Για τον Μεντβέντεφ ο μεθαυριανός είναι ο δεύτερος τελικός Grand Slam της καριέρας του, μετά το US Open 2019, όπου είχε ηττηθεί από τον Ναδάλ).

Την Κυριακή το πρωί (10:30 ώρα Ελλάδας) ο φορμαρισμένος Ρώσος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον μόνιμο πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια στη Μελβούρνη, Νόβακ Τζόκοβιτς στην 8η μεταξύ τους αναμέτρηση στο tour, με τον Σέρβο να προηγείται 4-3 στις νίκες.