«Πόλεμος» Μπαρτσελόνα - Παρί Σ.Ζ. για τον Μέσι

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει γίνει ένας από τους «αγαπημένους» στόχους της Μπαρτσελόνα, ειδικά μετά την περίπτωση Νεϊμάρ, όταν οι Γάλλοι κάλυψαν τη ρήτρα εξαγοράς, «χρύσωσαν» τον Βραζιλιάνο και τον έπεισαν να μετακομίσει από το «Καμπ Νου» στο «Παρκ ντε Πρενς».

Ήδη πολύ επικριτικός για το σύλλογο της γαλλικής πρωτεύουσας σε πρόσφατη συνέντευξη στην ισπανική τηλεόραση, ο Ζοάν Λαπόρτα πήγε… σε άλλο επίπεδο την άτυπη αυτή αντιπαράθεση, μιλώντας αυτή τη φορά στη γαλλική εφημερίδα L΄Equipe.

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα (2003-2010) και υποψήφιος για μια νέα εντολή στον προεδρικό θώκο των Καταλανών, δεν άφησε ασχολίαστες τις πρόσφατες δηλώσεις του Λεονάρντο για τον Λιονέλ Μέσι.

Υπενθυμίζεται ότι ο αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν είχε αναφέρει στις στήλες του France Football ότι δεν θα έκλεινε την πόρτα αν υπήρχε η προοπτική υπογραφής του Αργεντινού σούπερ σταρ.

«Υπέροχοι παίκτες όπως ο Μέσι θα είναι πάντα στη λίστα της Παρί. Φυσικά, δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε γι΄ αυτό ή να ονειρευτούμε γι΄ αυτό. (…) Αλλά καθόμαστε στο μεγάλο τραπέζι…», είχε δηλώσει ο Λεονάρντο. Μια τοποθέτηση που ερμηνεύθηκε ως έλλειψη σεβασμού από τον Λαπόρτα.

«Το βρίσκω ακατάλληλο, δείχνει την απειρία τους σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουν στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Δεν ξέρω αν αυτή η αντίδραση είναι ενστικτώδης ή αν είναι μια κακή επικοινωνία. Από την πλευρά μου, πάντα σεβόμουν τους άλλους συλλόγους», είπε.

Ο Ισπανός παράγοντας δήλωσε επίσης ότι ανησυχεί για την ικανότητα της Παρί Σεν Ζερμέν να πείσει τον Μέσι να μετακομίσει στη Γαλλία αλλά και να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.

«Δεν ξέρω αν μπορούν να τον αποκτήσουν. Ίσως μ΄ αυτό τον τρόπο, εάν δηλαδή συνεχίσουν να παραβιάζουν το οικονομικό “ευ αγωνίζεσθαι”… Από ό, τι ξέρω, είχαν σημαντικές απώλειες τον τελευταίο χρόνο. Θα ήμουν περίεργος να ξέρω αν θα αγνοήσουν τους κανόνες του οικονομικού δίκαιου παιχνιδιού για την απόκτησή του», πρόσθεσε.

Ο Λαπόρτα προειδοποίησε πως, «αν συμβεί αυτό, ελπίζω ότι η UEFA και η FIFA θα αντιδράσουν έντονα και ότι το Αθλητικό Δικαστήριο Διαιτησίας δεν θα τρέμει όταν έρθει η ώρα να εκδώσει την απόφασή του».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η «μάχη» των δύο ομάδων, που έχουν κληρωθεί μεταξύ τους στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεκίνησε πολύ πριν την ώρα της…