Έφυγε σε ηλικία 64 ετών ο Πάολο Ρόσι

Ενας ακόμη σπουδαίος ποδοσφαιριστής άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης.

Ο λόγος για τον Πάολο Ρόσι, τον θρύλο της εθνικής ομάδας της Ιταλίας και του Παγκοσμίου κυπέλλου του 1982, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του Ρόσι που φόρεσε την φανέλα της Γιουβέντους, της Μίλαν, της Βερόνα, της Βιτσέντζα και της Κόμο, ενώ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1987.

Το όνομά του έγινε θρύλος στην Ιταλία χάρη στις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ του 1982 στα γήπεδα της Ισπανίας όπου έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις, οδηγώντας την χώρα του στην κατάκτηση του τροπαίου.

Κέρδισε επίσης δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, ένα κύπελλο και δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, αλλά το Μουντιάλ του 1982 θα παραμείνει ως η σπουδαιότερη εμφάνιση της καριέρας του, καθώς σημείωσε έξι τέρματα στην διοργάνωση.

Τρία από αυτά τα σημείωσε στην αναμέτρηση με την Βραζιλία (3-2) όπου ουσιαστικά μόνος του οδήγησε την Ιταλία στα ημιτελικά. Εκεί σκόραρε άλλες δύο φορές απέναντι στην Πολωνία (νίκη με 2-0 για τους ατζούρι) και στον τελικό απέναντι στην Γερμανία έβαλε το πρώτο από τα τρία τέρματα στο 3-1 της εθνικής του ομάδας.