Σίλτον: «Ο Μαραντόνα δεν απολογήθηκε ποτέ για το γκολ με το χέρι»

Ο πρώην αρχηγός και τερματοφύλακας της Εθνικής Αγγλίας, Πίτερ Σίλτον, κατηγόρησε τον Ντιέγκο Μαραντόνα για έλλειψη αθλητικού πνεύματος και το «χέρι του Θεού» στο Μουντιάλ του 1986.

«Η ζωή μου για πολύ καιρό είχε σχέση με τον Ντιέγκο Μαραντόνα και αυτό δεν συνέβαινε με έναν τρόπο που μου άρεσε» ήταν ο τοποθέτηση του τερματοφύλακα της Αγγλίας στη διοργάνωση την οποία φιλοξένησε πριν 34 χρόνια το Μεξικό.

«Είμαι λυπημένος για τον θάνατό του σε τόσο μικρή ηλικία. Είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης που έχω αντιμετωπίσει και η σκέψη μου είναι στην οικογένειά του». Ο Σίλτον αναφέρθηκε στον μυθικό ημιτελικό ανάμεσα στα Τρία Λιοντάρια και την Αργεντινή.

Παρά τα όμορφα λόγια για τον μύθο του ποδοσφαίρου, ο Πίτερ Σίλτον αποχαιρέτισε τον Ντιέγκο με ένα παράπονο. «Δεν μου άρεσε για το γεγονός ότι δεν είπε ποτέ συγγνώμη» είπε ο Άγγλος.

«Ποτέ και σε κανένα σημείο δεν είπε ότι έκλεψε και δεν έδειξε διάθεση να απολογηθεί. Αντίθετα δημιούργησε το ‘χέρι του Θεού’. Δεν ήταν σωστό. Ηταν εκπληκτικός στον τρόπο που έπαιζε όμως δεν είχε μέσα του το αθλητικό πνεύμα». Μετά τη φάση που πέρασε στην ιστορία, ο Σίλτον, δεν μίλησε ποτέ ξανά στον Ντιέγκο παρά την κοινή παρουσία τους σε τηλεοπτικά show.