Champions League: Ονειρικό ποδαρικό για τον Ολυμπιακό, με λυτρωτή τον Χασάν στο 91’, 1-0 τη Μαρσέιγ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 1-0 της Μαρσέιγ στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την πρώτη αγωνιστική του Champions League.

Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ο Χασάν στο 91′ της αναμέτρησης. Ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε άψογη σέντρα από τα δεξιά και ο Αιγύπτιος με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιβ Μανταντά για το 1-0 επί της Μαρσέιγ.

Όσο τακτοποιημένες ήταν οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, τόσο απρόσεκτες μπήκαν στην επανάληψη, όπου το 0-0 έμεινε μάλλον… κατά τύχη. Ο Ζοσέ Σα έβγαλε με το πίσω πόδι το καθαρό τετ-α-τετ του Μπενεντέτο (46’) και παρότι ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα με τον Μασούρα σε φάση διαρκείας, όπου ο Μανταντά βγάζει με τα πόδια σουτ του αμαρκάριστου Βαλμπουενά από το ύψος του πέναλτι, ο σκόρερ ήταν μισό παπούτσι εκτεθειμένος με το VAR να διατηρεί τα… κουλούρια.

Όσο η άμμος στην κλεψύδρα άδειαζε, ο Ολυμπιακός έδειχνε όλο και περισσότερο η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, όμως πότε η εξαιρετική άμυνα της Μαρσέιγ, πότε ο Μανταντά στερούσαν την χαρά στους ερυθρόλευκους, που είδαν τον Βαλμπουενά να ανεβάζει στροφές στην επανάληψη, θέλοντας να πληγώσει την μεγάλη του αγάπη, κάτι που τελικά συνέβη!

Ο Μαρτίνς έριξε στο τελευταίο πεντάλεπτο τον Χασάν, ο Βαλμπουενά σημάδεψε το κεφάλι του και ο Ολυμπιακός με buzzer beater στο φινάλε πήρε αυτό που άξιζε με μία χρυσή από κάθε άποψη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μασούρας (84’ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (77’ Φορτούνης), Βαλμπουενά (93’ Σισέ), Ελ Αραμπί (93’ Βινάγκρε).

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Τσαλέτα-Τσαρ, Αμαβί, Γκέιγ (85’ Στρότμαν), Σανσόν (76’ Κουζάνς), Ρονζιέ, Παγιέτ (76’ Ράντονιτς), Τοβέν, Μπενεντέτο (76’ Λουίς Ενρίκε).