Στον τελικό του Roland Garros ο Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ νίκησε τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν με 3-0 σετ στον ημιτελικό και θα διεκδικήσει την Κυριακή τον 20ο Grand Slam τίτλο του.

Εντυπωσιακός ο θρυλικός Ισπανός, Νο.2 στον κόσμο, λύγισε τον 28χρονο Αργεντινό (Νο.11) με 6-3, 6-3, 7-6(0) και πάει φουλ για τον 13ο (!) τίτλο του στο Roland Garros, χωρίς να έχει χάσει ακόμα σετ.

Το ρεκόρ του στη διοργάνωση είναι πλέον 99-2 και δεν έχει ηττηθεί ποτέ στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου συνολικά έχει παραχωρήσει μόνο τρία σετ!

Θα περιμένει τώρα στον τελικό τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον 22χρονο τενίστα να έχει τη θετική ενέργεια από όλη την Ελλάδα!

Το σκορ δεν το μαρτυράει, αλλά ο Ράφα δυσκολεύτηκε για να κάμψει την αντίσταση του Peque, που μόλις πριν λίγες μέρες είχε καταφέρει να τον λυγίσει στη Ρώμη. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να πάρει το πρώτο σετ με 6-3 χρειάστηκε 67 ολόκληρα λεπτά!

Παρά το μαχητικό πνεύμα του μικρόσωμου αντιπάλου του, ο 34χρονος τενίστας έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος του Philippe Chatrier και τα πράγματα φάνηκε να ξεκαθαρίζουν…

Μια ξαφνική… ανάσταση του Σβάρτσμαν, όμως, στο τέλος του τρίτου σετ, όταν πήρε πίσω (και) το δεύτερο μπρέικ του Ράφα και είχε τρία μπρέικ πόιντ στο 5-5, προβλημάτισε τον τενίστα από τη Μαγιόρκα, που πάντως υπερασπίστηκε το σερβίς του και το σετ πήγε σε τάι μπρέικ.

Εκεί ο Ναδάλ έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και έκλεισε τελικά τον αγώνα μετά από συνολική προσπάθεια διάρκειας 3 ωρών και 9 λεπτών. Πλέον ελπίζει ότι την Κυριακή θα φτάσει στην 100η νίκη του στο παριζιάνικο σλαμ.

Αν τα καταφέρει (δεν έχει χάσει ποτέ στον τελικό), θα είναι μια διπλά ιστορική στιγμή, καθώς θα φτάσει τον Ρότζερ Φέντερερ στην κορυφή της λίστας των κατακτήσεων major. Κάτι, βέβαια, που θα σημαίνει πως ο Τζόκοβιτς, που ακολουθεί με 17, δεν θα έχει κάνει ένα νέο… απειλητικό βήμα!

Θα είναι ο 28ος major τελικός για τον αριστερόχειρα Ισπανό, που έχει χάσει στο τουρνουά μόνο από Ρόμπιν Σόντερλινγκ (2009) και Νόβακ Τζόκοβιτς (2015).

Ο Σβάρτσμαν, από την άλλη, δεν μπόρεσε να περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam, ωστόσο τη Δευτέρα θα κάνει την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης ως Νο.8.