Στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός ο απίθανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε… σμπαράλια τον Αντρέι Ρούμπλεφ και με 3-0 σετ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Ο 22χρονος τενίστας πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του, επικράτησε με άνεση του Ρούμπλεφ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Σε εντυπωσιακή κατάσταση ο «Τσιτσιφάστ», έκανε σμπαράλια τον Ρώσο και πήρε εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του Αμβούργου. Ο συμπατριώτης μας μετά τα μέσα του πρώτου σετ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και ισοπέδωσε τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Δυνατός στο σερβίς, με πληθώρα χτυπημάτων μέσα στο κορτ και εντυπωσιακές εναλλαγές από άμυνα σε επίθεση, έκανε τον Ρώσο να φαίνεται τενίστας της σειράς και έφτασε σε μία σπουδαία επιτυχία.

Ο Στέφανος, τον οποίο είχε αποθεώσει πριν από λίγες ημέρες ο Πάτρικ Μουράτογλου, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «4» του γαλλικού Γκραντ Σλαμ και δείχνει έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Αρκεί βέβαια ο Σέρβος τενίστας να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πάμπλο Καρένο Μπούστα, τον οποίο θα αντιμετωπίσει σε λίγη ώρα.

Χαρακτηριστικό της σπουδαίας εμφάνισης του Στέφανου είναι ότι χρειάστηκε λιγότερο από δύο ώρες για να πάρει την πρόκριση στην τελική 4άδα του τουρνουά. Ο Ελληνας τενίστας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 7 άσους, 35 winners και 17 αβίαστα λάθη, ενώ από την άλλη ο Αντρέι Ρούμπλεφ είχε 25 winners και 23 αβίαστα λάθη.

Με την πρόκριση ο Στέφανος επέστρεψε στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ενώ εάν κατακτήσει το τουρνουά θα ανέβει στο Νο.4!

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ρούμπλεφ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ προηγήθηκε με 3-2 και στη συνέχεια με 5-3. Όλα έδειχναν ότι ο Ρώσος θα φτάσει στο 1-0, όμως, σε εκείνο το σημείο όμως ο Στέφανος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός στο παιχνίδι του και έφερε τα πάνω-κάτω.

Με δύο μπρέικ και τέσσερα σερί games έκανε το 7-5 και το 1-0 στα σετ. Με την ψυχολογία στα ύψη και έχοντας βρει ρυθμό στα χτυπήματά του, ο Στέφανος πίεσε από την αρχή τον Ρώσο στο δεύτερο σετ. Εβαλε τον αντίπαλό του σε αμυντικό ρόλο και με δύο μπρέικ έκανε το 6-2, αγκαλιάζοντας τη νίκη.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τον Τσιτσιπά να δείχνει συγκεντρωμένος και πάνω από όλα ανίκητος. Με μπρέικ στο 4ο game του τρίτου ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στο 3-1 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή. Το 6-3 ήρθε να επικυρώσει την ανωτερότητα του Ελληνα τενίστα και να τον στείλει για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «4» του Ρολάν Γκαρός.

Τσιτσιπάς: «Είναι ένα όνειρο που βρίσκομαι εδώ»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός και μετά τη λήξη του αγώνα τόνισε μεταξύ άλλων ότι θέλει να παίζει το καλύτερό του τένις στο Παρίσι.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Αν σας πω, δεν θα είναι μυστικό πλέον για το τι έκανα και κέρδισα εύκολα. Νιώθω πολύ άνετα παίζοντας εδώ και παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησα καλά, θυμάμαι πως είμαι ένας αγωνιστής και στις δύσκολες στιγμές παλεύω, βάζω το μυαλό μου να δουλέψει για να τα καταφέρω.

Θέλω να παίζω το καλύτερό μου τένις εδώ, είναι ένα όνειρο να βρίσκομαι εδώ και να παίζω σε αυτό το γήπεδο και να δίνω τα πάντα. Πάντα έχανα τα μαθήματα στο σχολείο για να βλέπω τα παιχνίδια στο Ρολάν Γκαρός. Σε ευχαριστώ Παρίσι, σε αγαπώ».