Ιστορική νίκη Τσιτσιπά-Προκρίθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός

Στα προημιτελικά του γαλλικού τουρνουά τέννις, Ρολάν Γκαρός προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη μεγάλη νίκη με 3-0 σετ επί του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

O 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής μετά την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε, αναμένεται να αναμετρηθεί, στα προημιτελικά, με τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος νίκησε δύσκολα τον Ούγγρο Μάρτον Φούτσοβιτς. Σημειώνεται ότι ο Ρώσος είχε νικήσει τον Τσιτσιπά στον τελικό του Αμβούργου, αμέσως πριν από το Ρολάν Γκαρός.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κυριαρχήσει απόλυτα στα πρώτα γκέιμ και προηγήθηκε 3-0. Στο φινάλε του πρώτου σετ, ο Ντιμιτρόφ βελτιώθηκε και στο 5-3 είχε τρεις ευκαιρίες να «σπάσει» το σερβίς του Στέφανου, ο οποίος όμως πήρε τους κρίσιμους πόντους και κατέκτησε το σετ με 6-3.

Προηγήθηκε με 3-0, ενώ ο Ντιμιτρόφ ισοφάρισε 4-4, έσωσε δύο σετ-πόιντ και έφτασε εκείνος δύο φορές στο +1 (8-7 και 9-8). Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες και με ένα αβίαστο λάθος του αντιπάλου, έφτασε στο 11-9 και κατέκτησε το σετ με 7-6.

Εξαιτίας της εξέλιξης αυτής, ο Ντιμιτρόφ φαίνεται να επηρεάστηκε αρκετά, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Τσιτσιπά να επαναλάβει την εικόνα των πρώτων γκέιμ και να προηγηθεί 3-0 στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε τελικά να φτάσει στο 6-2 και στην τελική νίκη, μετά από έναν  απαιτητικό αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 26 λεπτών.