Αποκλείστηκε από το Champions League ο ΠΑΟΚ - Έχασε 1-2 από την Κράσνονταρ

Την ήττα με σκορ 2-1 από την Κράσνονταρ γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και αποκλείστηκε από το Champions League.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν χάσει και στο πρώτο παιχνίδι με το ίδιο σκορ, ενώ θα συνεχίσουν στους ομίλους του Europa League.

Ιδανική ήταν η συγκυρία για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να μπει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League.

Κόντρα σε μια ομάδα περιορισμένης δυναμικής όπως αποδείχθηκε εκ νέου η Κράσνονταρ, που επιπλέον παρατάχθηκε χωρίς δύο βασικούς μέσους, τον Όλσον και τον Βάντερσον, ο «δικέφαλος του βορρά» χρειαζόταν απλά τη νίκη με 1-0.

Πίεσε για αυτήν στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε τις καλές στιγμές για να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε, ελλείψει κλασικού σέντερ φορ. Ο Ζίβκοβιτς στο 16′ σημείωσε την πρώτη αξιόλογη φάση των γηπεδούχων, ενώ στο 34′ ήρθε η μεγαλύτερη με τον Κρέσπο.

Στην επανάληψη και πάλι είχε ένα εκρηκτικό τέταρτο ο ΠΑΟΚ όμως όσο δεν σκόραρε τόσο βάραιναν τα πόδια των παικτών του.

Οι Ρώσοι χωρίς να κάνουν κάτι ιδιαίτερο δημιουργικά προηγήθηκαν με το απίθανο αυτογκόλ του Μιχαηλίδη και έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα με το αστέρι τους, τον Καμπελά, ένα μόλις λεπτό μετά την ισοφάριση από τον καλύτερο παίκτη του ΠΑΟΚ τον Ελ Καντουρί.

Όλα τελείωσαν και το τελευταίο τέταρτο κύλησε βασανιστικά για τους παραιτημένους παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

ΤΑ ΓΚΟΛ

73’: Ο Σμολνίκοφ έκανε την κίνηση και τη σέντρα από αριστερά και ο Μιχαηλίδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα με αριστερό τακουνάκι την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ζίφκοβιτς.

77’: Ο Σβαμπ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά με αριστερό εσωτερικό φάλτσο και ο Ελ Καντουρί με εντυπωσιακό άλμα στην καρδιά της περιοχής ισοφάρισε σε 1-1.

78’: Ο Βιλένα έκανε την κίνηση στον άξονα και σούταρε με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι. Στην επαναφορά ο Καμπελά ξεπετάχθηκε πιο γρήγορα από τους αμυντικούς και πλάσαρε τη μπάλα στην άδεια εστία, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

ΠΑΟΚ (Φερέρα): Ζ. Ζίφκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα (76′ Σβιντέρσκι), Μιχαηλίδης, Κρέσπο (59’ Ουαγκέ), Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Α. Ζίφκοβιτς, Πέλκας (59’ Τσόλακ), Τζόλης.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Μουσάγιεφ): Σαφόνοφ, Πετρόφ, Ραμίρεζ, Μαρτίνοβιτς, Κάιο, Γκαζίνσκι (83′ Καμπόλοφ), Ούτκιν (59’Σμολνίκοφ), Βιλένα, Κλάεσον, Καμπελά (86′ Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ.