Champions League: Βλέπει τους ομίλους ο Ολυμπιακός, 2-0 την Ομόνοια

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Champions League πήρε απόψε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας ύστερα από μεγάλη προσπάθεια της Ομόνοιας με 2-0 στο Φάληρο.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη (29/9, 22:00) στη Λευκωσία. Αν ο πρωταθλητής Ελλάδας προκριθεί, θα είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που θα τα έχει καταφέρει, αποκομίζοντας ταυτόχρονα μεγάλο οικονομικό όφελος.

Η Ομόνοια εμφανίστηκε όπως αναμενόταν: με πολύ σφιχτή τακτική και αλληλοκαλύψεις δεν άφηνε ακάλυπτους χώρους, επιδιώκοντας την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση, όποτε είχε την ευκαιρία.

Σε ένα παιχνίδι αναμονής και υπομονής, λοιπόν, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποια μακρινά σουτ, αλλά η πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού καταγράφηκε στο 36ο λεπτό, όταν ο Βαλμπουενά με σέντρα έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Χασάν, που με τη σειρά του την έστειλε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Φαμπιάνο.

Από τα πόδια του Γάλλου ξεκίνησε και η δεύτερη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο, όταν με «γλυκιά» μπαλιά βρήκε τον Φορτούνη, που σούταρε απευθείας και αστόχησε για λίγο.

Διαπιστώνοντας ότι ο άξονας ήταν απροσπέλαστος και ο Χασάν «χαμένος» στην κυπριακή άμυνα, ο Μαρτίνς πέρασε τον Ελ Αραμπί δίπλα στον Αιγύπτιο και τον Ραντζέλοβιτς για ταχύτητα και διείσδυση από τα άκρα.

Ο Ολυμπιακός πήρε την μπάλα, πίεσε πολύ για ένα δεκάλεπτο αλλά χωρίς να κάνει ευκαιρίες, όμως όλα άλλαξαν στο 68΄ όταν ο Ραντζέλοβιτς νίκησε με την ταχύτητά του τον Λέτσιακς, που πέφτοντας έπιασε την μπάλα με το χέρι. Ο Βαλμπουενά στάθηκε ψύχραιμα απέναντι στον Φαμπιάνο, τον έστειλε στην άλλη γωνία και άνοιξε το σκορ στο 69΄.

Στο 77΄ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει, όταν ύστερα από εντυπωσιακή ενέργεια και γύρισμα του Ραντζέλοβιτς ο Ελ Αραμπί πλάσαρε εν κινήσει, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 80΄ ο Φαμπιάνο έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Μαροκινού, ύστερα από σέντρα του Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος είχε την ευκαιρία να σκοράρει ένα θεαματικό γκολ στο 90΄, αλλά ο κορυφαίος της Ομόνοιας, Φαμπιάνο, είπε «όχι» στο απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Γάλλου.

Ατυχώς για την ομάδα του, όμως, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν με εκπληκτική κίνηση ο Ελ Αραμπί άφησε… σύξυλη την κυπριακή άμυνα με μία μόνο προσποίηση, γύρισε και σούταρε εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία για να σημειώσει ένα πανέμορφο γκολ και να ανοίξει διάπλατα την πόρτα των ομίλων…