US Open: Η Σάκκαρη προσπάθησε, αλλά έχασε με 2-1 σετ από τη Σερένα Ουίλιαμς

Την ήττα με 2-1 σετ γνώρισε η Μαρία Σάκκαρη από την παγκοσμίου φήμης Σερένα Ουίλιαμς για τους 16 του Αμερικανικού Οπεν.

Η Αμερικανίδα θρύλος του τένις πήρε το πρώτο σετ με 3-6, η Σάκκαρη ισοφάρισε μετά από μεγάλη προσπάθεια σε 7-6.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη ξαναβρήκε τη σταθερότητα στο σερβίς και πήρε κεφάλι από την αρχή στα γκέιμς. Εξακολούθησε ωστόσο να μην βρίσκει απάντηση στο πρώτο σερβίς της Σερένα που συνήθως έστελνε το μπαλάκι να ταξιδέψει με ταχύτητα πάνω από 100 μίλια την ώρα (2-2).

Οι δυο τενίστριες πήγαν γκέιμ γκέιμ μέχρι το 6-6 Στο τάι μπρέικ η Σάκκαρη πήρε προβάδισμα 4-0, έχασε τρία σετ πόιντ αλλά στο τέταρτο δεν λάθεψε και έφτασε στο 8-6.

Στο τρίτο σετ η Σάκκαρη ξεκίνησε με μπρέικ και προηγήθηκε 2-0. Η Σερένα απάντησε με ένα σερί 3-0 και πήρε εκείνη τον έλεγχο του σετ (2-3). Η ελληνίδα αθλήτρια ξαναβρήκε το σερβίς της, έβγαλε δυο άσους και ισοφάρισε 3-3.

Δεν μπόρεσε όμως να πιέσει αρκετά την Αμερικανίδα στο κρίσιμο έβδομο γκέιμ (3-4). Και σαν να μη έφτανε αυτό φάνηκε πολύ ευάλωτη στο επόμενο. Βρέθηκε γρήγορα στο 0-40 και αν κι έσωσε δυο μπρέικ πόιντ δεν γλίτωσε το μπρέικ (3-5).

Η Σάκκαρη έκανε τεράστια προσπάθεια για να ισοφαρίσει στο δεύτερο σετ, έχασε δυνάμεις και απέναντι σε μια αθλήτρια με την εμπειρία και την ποιότητα της Ουίλιαμς τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα στη συνέχεια.
Τα σετ: 3-6, 7-6, 3-6