Μαξίμου καλεί Ντέμη Νικολαίδη για το restart του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ( και όχι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ) θα είναι τελικά ο επικεφαλής του κλιμακίου που μεταβεί στην έδρα της UEFA στη Γενεύη  για συζητήσεις με την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τη  FIFA.

Εν όψει της επικείμενης επίσκεψης στη Γενεύη, ο κ. Γεραπετρίτης είχε σήμερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον γνωστό ποδοσφαιριστή Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος έχει σφαρική γνώση του χώρου του ποδοσφαίρου.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης επιλέχθηκε να είναι ο πρώτος που θα λάβει τη σχετική ενημέρωση, λόγω της θητείας του στην ΑΕΚ την περίοδο 2004 – 2009, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε πάρει πρωτοβουλίες για την εξυγίανση στο ποδόσφαιρο.

Yπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μνημόνιο συνεργασίας με τις FIFA-UEFA ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει restart. Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος της παρουσίας του Ντέμη Νικολαΐδη στο Μαξίμου, καθώς στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για συναντήσεις με τις υπερομοσπονδίες από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η σύσταση του κλιμακίου που θα συναντηθεί με τις FIFA-UEFA αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και δεν αποκλείεται ο Ντέμης Νικολαΐδης να έχει ρόλο στην «ομάδα» που θα δημιουργηθεί ή ακόμα και να αποτελέσει την λύση κοινής αποδοχής στην προεδρία της ΕΠΟ.

Το κυβερνητικό σχέδιο, εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή με τις υπερκείμενες ομοσπονδίες, προβλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο να διοικηθεί από μια νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή για τουλάχιστον μια τριετία -ενδεχομένως και παραπάνω.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτείνει στις FIFA, UEFA o Ντέμης Νικολαϊδης να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου.