Πολιτικό γίνεται το θέμα πιθανού υποβιβασμού του ΠΑΟΚ - Ο Ζαγοράκης έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί από τη ΝΔ

Με προσωπική του δήλωση ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξεκαθάρισε άμεσα τη φημολογία που δημιουργήθηκε γύρω από την πρόθεση ανεξαρτητοποίησής του από τη Νέα Δημοκρατία. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας του 2004 σημειώνει  ότι πράγματι προτίθεται να αποχωρήσει σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ στην «φαρσοκωμωδία» όπως χαρακτηρίζει την υπόθεση της ΕΕΑ, και συμπληρώνει: «Εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ’ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου»…

Η δήλωση Ζαγοράκη

Αναλυτικά η δήλωση Ζαγοράκη έχει ως εξής:

Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο.

Δυστυχώς και ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς: Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ’ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί.

Θ. Ζαγοράκης

Τι έχει γίνει

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε την ετυμηγορία της μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού κατά του Ιβάν Σαββίδη ότι εκτός του ΠΑΟΚ είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας της Ξάνθης  (Η πολυϊδιοκτησία  στο ποδόσφαιρο δεν επιτρέπεται εκ του νόμου) και αποφάσισε να εισηγηθεί τον υποβιβασμό των δύο ΠΑΕ αποδεχόμενη ότι έχουν τελέσει τις καταγγελόμενες παραβάσεις τις οποίες χαρακτηρίζει στην ανακοίνωση της «βαρείες».

Το θέμα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και όχι μόνο.

Η απόφαση που ήταν ένα πραγματικό σοκ, καθώς ναι μεν ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή διατράνωνε την πεποίθηση του ότι πίσω από τον καπνό υπάρχει (μεγάλη φωτιά), ωστόσο τόσο η Ξάνθη, αλλά πολύ περισσότερο ο ΠΑΟΚ, σε όλους τους τόνους «φώναζαν» ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό.

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του ΠΑΟΚ πήραν τόσο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας