Τίναξε και...την μπάνκα ο Τσιτσιπάς μαζί με το τρόπαιο

Εκτός από τη μεγαλύτερη – μέχρι στιγμής – επιτυχία στην καριέρα του, η χθεσινή κατάκτηση του ATP του Λονδίνου, αλλά και η συνολική του παρουσία στη διοργάνωση, είχε και έναν διόλου ευκαταφρόνητο οικονομικό αντίκτυπο για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ελληνας πρωταθλητής, που επικράτησε χθες του Ντομινίκ Τιμ στον τελικό της διοργάνωσης, πρόσθεσε συνολικά 2,4 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό του, καθώς και 1.300 πόντους στον πίνακα ATP Rankings, από τα πέντε παιχνίδια του στον θεσμό την περασμένη εβδομάδα.

Το παραπάνω ποσό  ήρθε να προστεθεί στα έσοδα – μαμούθ που είχε τη φετινή σεζόν, στην οποία και έκανε το… ξεπέταγμά του, προς την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, με την είσοδό του στο to10.

Για να συμβεί αυτό, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατάφερε να κατακτήσει δύο τίτλους σε Μασσαλία και Εστορίλ, αλλά και να φθάσει σε τρεις ακόμη τελικούς σε Ντουμπάι, Μαδρίτη και Πεκίνο.

Τα έσοδά του από χρηματικά έπαθλα, έφθασαν έτσι τα 6,712 εκατ. δολάρια το 2019, “εκτινάσσοντας” το συνολικό ποσό από το 2016 που έγινε επαγγελματίας και μετά, στα 9,865 εκατ. δολάρια.