Εισβολή ταραξιών στον αγώνα Ολυμπιακού - Μπάγερν του Youth League - 4 Γερμανοί τραυματίες

Εικόνες ντροπής που έκαναν άμεσα τον γύρο του κόσμου και εξέθεσαν για ακόμη μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο εκτυλίχθηκαν στο παιχνίδι νέων του Ολυμπιακού με την αντίστοιχη ομάδα της Μπάγερν Μονάχου για το Youth League.

Στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης εισέβαλαν στον αγωνιστικό περίπου 30 κουκουλοφόροι και από την στιγμή που δεν υπήρχε αστυνομία με  λοστούς και φωτοβολίδες κατευθύνθηκαν προς το μέρος όπου βρισκόταν οι οπαδοί της Μπάγερν και τους επιτέθηκαν τραυματίζοντας κάποιους από αυτούς.

Από την απρόκλητη αυτή επίθεση υπήρχαν μάλιστα και τέσσερις τραυματισμοί φίλων της Μπάγερν, όπως ενημέρωσε η Αστυνομία, και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Μάλιστα δεν δίστασαν να τα βάλουν και με τους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση και βλέποντας τους χούλιγκανς να καταστρέφουν τα πάντα τους αποδοκίμασαν.

Η αναμέτρηση διεκόπη προσωρινά και όταν αποχώρησαν οι κουκουλοφόροι, οι παίκτες του Ολυμπιακού έσπευσαν προς το μέρος όπου βρισκόταν οι οπαδοί της Μπάγερν και ζήτησαν συγγνώμη, ενώ το ίδιο έπραξαν και προς τους συναδέλφους τους ποδοσφαιριστές της γερμανικής ομάδας.

Τρομερή ενέργεια των νεαρών παικτών μετά την εισβολή

Συγκλονισμένοι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων του Ολυμπιακού και της Μπάγερν Κ19, αποφάσισαν να κάνουν κάτι μοναδικό όταν ο διαιτητής σφύριξε να παιχτούν τα τελευταία τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης, μετά από την τρομακτική εισβολή.

Οι παίκτες συμφώνησαν στα υπολειπόμενα λεπτά να κάνουν έναν κύκλο στη μεγάλη περιοχή, παίζοντας πασούλες μέχρι ο διαιτητής να τελειώσει το παιχνίδι.

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Οι εισβολείς δεν έχουν ουδεμία θέση στην οικογένειά μας

Επίσημη θέση για τα ντροπιαστικά γεγονότα στου Ρέντη πήρε ο Ολυμπιακός. Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο παιχνίδι του Youth League με την Μπάγερν και καταφέρθηκε εναντίον των δραστών.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή εισβολή χούλιγκαν στον Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι εισβολείς δεν έχουν ουδεμία θέση στην οικογένεια του Ολυμπιακού και ουδεμία σχέση με την οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας».

Μαυρογενίδης: «Αυτό δεν είναι Ολυμπιακός, ζητάμε συγγνώμη»

Ο προπονητής της ομάδας νέων του Ολυμπιακού Δημήτρης Μαυρογενίδης χαρακτήρισε ως τη χειρότερη ποδοσφαιρική του βραδιά την εισβολή κουκουλοφόρων το θλιβερό περιστατικό, ενώ ξεκαθάρισε ότι: «Αυτό δεν είναι Ολυμπιακός, δεν αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω αν πρέπει να πω κάτι. Δεν πρέπει να μιλήσουμε. Αυτό δεν είναι Ολυμπιακός, δεν αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό. Ζητάμε συγγνώμη. Η συμπεριφορά των παικτών ήταν άψογη. Είναι μακράν η χειρότερη ποδοσφαιρική μου βραδιά».

Ο διεθνής Τύπος 

Τον γύρο του κόσμου έκαναν τα επεισόδια. Η γερμανική Bild, αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν τονίζοντας πως χούλιγκαν επιτέθηκαν σε φίλους της Μπάγερν με κάποιους από αυτούς να οδηγούνται στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η Bild αναφέρει:

«Το παιχνίδι των δύο ομάδων επισκιάστηκε από ένα επεισόδιο λίγο πριν το φινάλε, όταν αρκετά άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους έκαναν επίθεση. Το παιχνίδι διεκόπη και χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.

Μασκοφόροι χούλιγκανς προκάλεσαν χάος κατά τη διάρκεια αγώνα του Youth League της Μπάγερν. Με το σκορ στο 4-0 υπέρ της Μπάγερν, γύρω στο 84ο λεπτό έγινε εισβολή από πάνω από 40 άτομα με κουκούλες που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

Αρκετοί από τους εισβολείς φορούσαν κράνη μοτοσυκλέτας και ήταν εξοπλισμένοι με ρόπαλα για να επιτεθούν στους οπαδούς της Μπάγερν, ενώ πέταξαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα και προσπάθησαν να κλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα πανό των Γερμανών.

Πέντε οπαδοί της Μπάγερν τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έμεινε σοκαρισμένος από αυτά που έγιναν και δήλωσε: «Αυτό δεν είναι Ολυμπιακός. Αυτή είναι η χειρότερη ημέρα μου από τότε που είμαι στο ποδόσφαιρο».

Οι τραυματίες οπαδοί της Μπάγερν δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο της Μπάγερν, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να προσφέρουν και αυτοί τη βοήθειά τους. Ακολούθως οι φίλοι της Μπάγερν έφυγαν από το γήπεδο υπό την προστασία της αστυνομίας.

Το παιχνίδι διεκόπη για κάτι λιγότερο από μισή ώρα. Για να ολοκληρωθεί το ματς, οι παίκτες των δύο ομάδων αντάλλαξαν πάσες στο κέντρο του γηπέδου».