Θετική σε απαγορευμένη ουσία κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια - Κινδυνεύει να χάσει το μετάλλιο - Τι λέει στην απολογία της

Με ένα χρόνο αποκλεισμό και αφαίρεση της διάκρισής της κινδυνεύει κορυφαία αθλήτρια, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr  το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στο οποίο υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια κορυφαίας διοργάνωσης στο εξωτερικό την έδειξε θετική σε απαγορευμένη ουσία. Ο έλεγχος έγινε κατά τη διάρκεια ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπου η αθλήτρια κατέκτησε μετάλλιο.

 

Στις αρχές Αυγούστου η ευρωπαϊκή ομοσπονδία του αθλήματος έστειλε το αποτέλεσμα του ελέγχου στην αρμόδια ομοσπονδία, η οποία και ξεκίνησε έρευνα για το θέμα ενώ ζητήθηκε και η απολογία της αθλήτριας.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του πρώτου δείγματος, η αθλήτρια φέρεται να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας, η οποία έχει θεραπευτικές ιδιότητες και βρίσκεται σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα. Ωστόσο, είναι μέσα στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών. Το θέμα περιπλέκεται, καθώς η συγκεκριμένη αθλήτρια ανέβηκε και στο βάθρο οπότε εάν τιμωρηθεί θα κινδυνεύσει να χάσει και την διάκρισή της.

Η απολογία και το άλλοθι της

Πρόκειται για την ουσία «κορτιζόνη» και σύμφωνα με την απολογία της αθλήτριας ήταν σε φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο πήρε αναγκαστικά πριν τους αγώνες προκειμένου να ρίξει τον πυρετό και τον βαρύ βήχα που αντιμετώπισε.

Ελπίζουν στην αθώωσή της

Η ηγεσία της ομοσπονδίας που χειρίζεται το θέμα κάνει μία τιτάνια προσπάθεια να υποστηρίξει τις θέσεις της αθλήτριας αλλά και του επιτελείου των εθνικών ομάδων για να αποδείξει στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία πως δεν υπήρχε δόλος και πως η αθλήτρια πήρε το συγκεκριμένο σκεύασμα κατ΄ ανάγκη και για καθαρά θεραπευτικού σκοπούς.

Από τα μέχρι τώρα ισχύοντα πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αποτρέψει την ελάχιστη ποινή που επιβάλλεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αναμένεται να εκδοθεί ίσως και μέσα στον Σεπτέμβριο και όλοι στο περιβάλλον της αθλήτριας ελπίζουν πως θα καταφέρουν να πείσουν για την αθωότητα της, διαφορετικάθα της αφαιρεθεί το μετάλλιο και θα μείνει εκτός διοργανώσεων μέχρι το καλοκαίρι του 2020.