Διεκόπη το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού – Εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο

Νέα διακοπή στο ΟΑΚΑ καθώς οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

Η κατάσταση από τα καπνογόνα και τα δακρυγόνα έγινε αποπνικτική στο ΟΑΚΑ και ο Γερμανός διαιτητής του ντέρμπι αιωνίων έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Νωρίτερα το «ντου» τον οπαδών του Παναθηναϊκού στον πάγκο του Ολυμπιακού θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις αφού όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» κάποιος από τους εισβολείς κρατούσε μαχαίρι.

Η γρήγορη παρέμβαση της Αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα στον πάγκο του Ολυμπιακού κατά την εισβολή των οπαδών στο 5ο λεπτό του ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων», η κατάσταση θα μπορούσε να είχε ξεφύγει πολύ γρήγορα, αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους κάποιος από τους «εισβολείς» ήταν οπλισμένος με μαχαίρι.

Tο «ντου» των οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο και τον πάγκο του Ολυμπιακού, μόλις στο 5ο λεπτό, του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν αποκλείεται να βάλει σε μπελάδες τους «πράσινους», που υπό προϋποθέσεις, κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία και συγκεκριμένα με αφαίρεση τριών βαθμών.

Οι προϋποθέσεις

Να έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και να γραφτούν από τον Γερμανό διαιτητή Φριτς ή τον παρατηρητή της Super League ή την Αστυνομία, στις εκθέσεις τους.

Ενδεχόμενη ποινή του Παναθηναϊκού δηλαδή θα εξαρτηθεί από το τι έγινε στο 5ο λεπτό, στην εισβολή των οπαδών (δεν έχει σημασία αν ήταν δύο ή 15) και από το τι θα γραφτεί στις εκθέσεις.

Εφόσον υπάρχουν βιαιοπραγίες κατά προσώπων, η προβλεπόμενη ποινή για τον Παναθηναϊκό είναι αφαίρεση τριών βαθμών με το άρθρο 15, 4β του Πειθαρχικού Κώδικα με το οποίο είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι του α’ γύρου με τον Ολυμπιακό (επεισόδια και είσοδος οπαδών είναι στο ίδιο άρθρο).

Φθορές ξένης ιδιοκτησίας δεν υπήρξαν οπότε δεν τίθεται θέμα τιμωρίας 2-4 αγωνιστικών και πρόστιμο μέχρι 250.000 ευρώ που προβλέπει το ίδιο άρθρο.

Τέλος, εφόσον δεν υπάρχουν βιαιοπραγίες, η προβλεπόμενη ποινή είναι πρόστιμο 20.000 – 100.000 ευρώ σύμφωνα με το άρθρο 15, 4α.