Στην κορυφή του ελληνικού Αθλητισμού Πετρούνιας και Κορακάκη - Η λίστα με τους κορυφαίους των βραβείων ΠΣΑΤ

Κορυφαίος αθλητής για το 2018 αναδείχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας και κορυφαία αθλήτρια η Άννα Κορακάκη.

Οι δύο Ολυμπιονίκες συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους από τους αθλητικούς συντάκτες του ΠΣΑΤ και κατέκτησαν τους εν λόγω τίτλους κατά την 65η Τελετή Απονομής των αθλητικών βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού στους άνδρες, που κατέκτησε την Ευρωλίγκα απέναντι στην Προ Ρέκο, ψηφίστηκε η κορυφαία ομάδα της χρονιάς που φεύγει.

Κορυφαίος προπονητής ο Δημήτρης Ράφτης (προπονητής του Λ. Πετρούνια), κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ο Αριστείδης Μακροδημήτρης (κολύμβηση), κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (κολύμβηση) και καλύτερη ομάδα με αναπηρία η Εθνική Ομάδα Μπότσια.

Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της χώρας υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να βαδίζουν στον δρόμο των επιτυχιών με μεγάλο στόχο τη συμμετοχή και τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Πρόκειται για παιδιά, κορυφαία με όλη τη σημασία της λέξης. Είμαστε περήφανοι για το παράδειγμα που αφήνουν για τη νέα γενιά, ένα παράδειγμα ήθους και αριστείας, το οποίο είναι πιο σημαντικό από όλα τα ολυμπιακά μετάλλια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ανέφερε μετά το βραβείο που παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στην 65η τελετή απονομής των αθλητικών βραβείων του ΠΣΑΤ, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (14.12) στο Μέγαρο Μουσικής: “Ευχαριστώ τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μου κάνει αυτήν την τιμή. Είναι όνειρο για εμένα. Επίσης τον ΠΣΑΤ που πιστεύει σε εμένα και στα αποτελέσματα που φέρνω τα τελευταία 4 χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου και τους συνεργάτες μου, την οικογένειά μου. Τη Βασιλική Μιλούση που με ανέχεται που πονάω, τον προπονητή μου Δημήτρη Ράφτη που ένα χρόνο τώρα με βλέπει να πονάω και όλους τους Έλληνες για την αγάπη τους…”.

Δείτε τη στιγμή της βράβευσης του Λευτέρη Πετρούνια:

Δείτε τη στιγμή της βράβευσης της Άννας Κορακάκη:

Δείτε τη στιγμή της βράβευσης της ανδρικής ομάδας πόλο του Ολυμπιακού:

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2018: Λευτέρης Πετρούνιας (ενόργανη γυμναστική)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2018: Άννα Κορακάκη (σκοποβολή)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ 2018: Ολυμπιακός (υδατοσφαίριση ανδρών)

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2018: Δημήτρης Ράφτης (ενόργανη γυμναστική)

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2018: Αριστείδης Μακροδημήτρης (κολύμβηση)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2018: Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (κολύμβηση)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2018: Εθνική Ομάδα BC3 ΜΠΟΤΣΙΑ