Βαριά καμπάνα βλέπει η ΑΕΚ, για τα επεισόδια με τους οπαδούς του Άγιαξ

Με πάρα πολύ βαριά «καμπάνα» από την UEFA βρίσκεται αντιμέτωπη η ΑΕΚ μετά τις εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τρίτης με οπαδούς της Ένωσης να επιτίθενται σε οπαδούς του Άγιαξ.

Η ΑΕΚ έχει ήδη λάβει «κίτρινη κάρτα» για καπνογόνα που είχαν ανάψει στην αναμέτρηση με την Μπάγερν και ενώ δεν ήταν «καθαρές» οι εκθέσεις των παρατηρητών για τα ματς με Σέλτικ, Βίντι και Μπενφίκα.

Τραυματίες

Ο απολογισμός από την πλευρά των Ολλανδών κάνει λόγο για τουλάχιστον οχτώ τραυματίες ενώ για τραυματίες κάνει λόγο και η ΑΕΚ.

Σύμφωνα με το sport-fm.gr η Ένωση είχε αναφέρει σε όλα τα σεκιούριτι μίτινγκ -και το πρωί του αγώνα- τόσο την UEFA όσο και την Αστυνομία ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα αν οι οπαδοί του Άγιαξ έρθουν στο ΟΑΚΑ μαζί με οπαδούς του Παναθηναϊκού (πήραν μέρος και στα επεισόδια της Δευτέρας). «Δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα αν υπάρξουν μόνο οπαδοί του Άγιαξ στην εξέδρα τους. Σε αντίθετη περίπτωση η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη», είχαν επισημάνει.

«Να μην μπερδευτούν οι οπαδοί»

Στην πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανήμερα του αγώνα, το μεγαλύτερο μέρος των όσων είπε ο security officer της UEFA αναλώθηκε στα επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και είχε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους της Αστυνομίας και με τον αξιωματικό της ολλανδικής αστυνομίας που συνόδευε τους Ολλανδούς Αστυνομικούς. Η εντολή ήταν σαφής: να μην μπερδευτούν και πάλι οπαδοί του Άγιαξ με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Κάτι που δεν έγινε τελικά.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα που έληξε με νίκη των Ολλανδών (2-0).

Οπαδοί της ΑΕΚ συγκρούστηκαν με εκείνους του Αγιαξ, ενώ στα επεισόδια φέρονται να ενεπλάκησαν και οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά και της Βίσλα Κρακοβίας!

Οι οπαδοί εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και κροτίδες, ενώ στην εξέδρα των Ολλανδών μπήκαν τα ΜΑΤ.