Άγρια επεισόδια στις κερκίδες με οπαδούς της ΑΕΚ και του Άγιαξ

Νέα, σοβαρά επεισόδια με πετροπόλεμο και βόμβες μολότοφ σημειώθηκαν στο ΟΑΚΑ πριν από την αναμέτρηση του Champions League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άγιαξ.

Πιο συγκεκριμένα, μία ώρα περίπου πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, οπαδοί της «Ένωσης» ήρθαν στη σύγκρουση με οπαδούς του Αγιαξ, ενώ στα επεισόδια φαίνεται ότι έχουν εμπλακεί και οπαδοί του Παναθηναϊκού και της Βίσλα Κρακοβίας.

Αποτέλεσμα ήταν να παρέμβουν τα ΜΑΤ, με τις δυνάμεις καταστολής να κάνουν χρήση χημικών, ενώ λίγο αργότερα εισέβαλαν και στην κερκίδα των οπαδών του Άγιαξ.

 

Συμπλοκές και στο Γκάζι

Στιγμές χάους, με χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και κυνηγητό στους δρόμους επικράτησαν νωρίτερα, λίγη ώρα πριν την αναμέτρηση του αγώνα για το Champions League με την ΑΕΚ, και στο Γκάζι, μεταξύ των συγκεντρωμένων στο σημείο οπαδών του Άγιαξ και των ΜΑΤ.

Οι οπαδοί του Άγιαξ προκαλούσαν τις αστυνομικές δυνάμεις και, όταν κινήθηκαν εναντίον τους με σκοπό να σπάσουν τον κλοιό, δέχθηκαν την αντίδραση των αστυνομικών.

Στο σημείο, ανάμεσα στα μαγαζιά, επικράτησε μεγάλη ένταση, αλλά μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, οι οπαδοί του Άγιαξ περιορίστηκαν και, αφού τέθηκαν υπό έλεγχο, μπήκαν στα πούλμαν που θα τους μετέφεραν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου για το ματς με την πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Από χθες

Τα επεισόδια έχουν ξεκινήσει από χθες και απασχόλησαν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ομάδα οπαδών του Άγιαξ κατέβηκαν στη στάση Βικτώρια και συνέχισαν για τη Λ. Αλεξάνδρας με προορισμό σύνδεσμο του Παναθηναϊκού. Οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν ξαφνικά την εμφάνιση τους (βγήκαν από Μαυροματαίων και Σπύρου Τρικούπη) και τους την… έπεσαν.

Ακολούθησαν συμπλοκές και καταστροφές γύρω από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας