Εθνική... απογοήτευσης στο ΟΑΚΑ

Αυτή η Εθνική δεν πείθει, αυτή η ομάδα σε.. διώχνει και η Ομοσπονδία καλείται να βρει τρόπους να αλλάξει την εικόνα, τη νοοτροπία για να μη χαθεί ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού!

Η νέα εποχή στην Εθνική ομάδα με την έλευση του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της ξεκίνησε με αγωνιστικά… παρατράγουδα. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς την εικόνα της στο ΟΑΚΑ και την ήττα από την… αδιάφορη και υποβιβασμένη Εσθονία; Σαφώς και δεν είναι ένα αποτέλεσμα εποχών… Φερόε (σ.σ. με τις δύο οδυνηρές ήττες τότε), όμως και η ήττα με 1-0 από τους Εσθονούς στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων του Nations League είναι πισωγύρισμα.

Στο πρώτο παιχνίδι της εποχής Αναστασιάδη η Εθνική παίζοντας με τα βασικά της ατού και παίκτες όπως οι Βλαχοδήμος, Μανωλάς, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Φορτούνης και Μήτρογλου έδειξε μία μικρή βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Κέρδισε βέβαια 1-0 σε ένα ματς που ήθελε το 2-0 και όπου οι Φινλανδοί πήγαν με τακτική να μην χάσουν ή εάν ηττηθούν να γίνει αυτό με το πιο μικρό σκορ και τα κατάφεραν.

Με την Εσθονία το… λίφτινγκ του Αναστασιάδη δεν απέδωσε καρπούς. Ούτε το πλάνο του το αρχικό και ούτε και οι αλλαγές. Η είσοδος του Φορτούνη έδωσε μία φάση με το δοκάρι από φάουλ αλλά μεσοεπιθετικά και δημιουργικά η Ελλάδα δεν είχε καθόλου καλό πρόσωπο.

Γενικά ήταν μία απογοητευτική βραδιά… Συν τοις άλλοις η επιλογή του ΟΑΚΑ στα δύο τελευταία ματς αποδείχθηκε κάκιστη. Ένα μη ποδοσφαιρικό γήπεδο με λίγο κόσμο στις εξέδρες και που δεν μπορεί με τίποτα να θεωρείται μία… καυτή έδρα που να δώσει ώθηση.

Πλέον, υπάρχει μπροστά η διαδικασία των προκριματικών για το προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η Εθνική χρειάζεται δραστικές, από αγωνιστικής πλευράς, αλλαγές, πρόσωπα με δίψα, διάθεση και ικανότητα να βοηθήσουν και φυσικά μία πιο γεμάτη και καλύτερη έδρα.