Με το δεξί, αλλά χωρίς... πρόκριση

Η εποχή του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της Εθνικής ξεκίνησε με νίκη επί της Φινλανδίας, στο ΟΑΚΑ.

Η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε 1-0 με το αυτογκόλ του Γκράνλουντ στο 25΄, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Nations League, έχασε όμως οριστικά την πρώτη θέση του 2ου ομίλου στη League C, αφού δεν κάλυψε τη διαφορά της ήττας (0-2) στο Τάμπερε.

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να κάνει ντεμπούτο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο ρυθμός δεν ήταν δυνατός όπως και τα επίπεδα κατοχής της μπάλας, με τους διεθνείς να ξεκινούν με τον Πέλκα το πρέσινγκ ψηλά και να μη χρειάζεται να κατέβουν χαμηλά στην περιοχή τους. Αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να ψάχνουν τακτικά τρόπους να «πληγώσουν» τη φινλανδική άμυνα. Αυτό συνέβη, έστω και με τη βοήθεια της τύχης στο 25’.

Ο Τοροσίδης με όμορφη ενέργεια από δεξιά ξεμαρκαρίστηκε, σέντραρε στον ολομόναχο στη μικρή περιοχή Πέλκα, αυτός είδε την εξ επαφής κεφαλιά του να αποκρούεται από τον Χραντέσκι, αλλά και τον Γκράνλουντ όπως έπεφτε να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Ως το τέλος δεν καταγράφηκε άλλη αξιόλογη φάση, με την Εθνική να πιέζει για το δεύτερο γκολ, ωστόσο αυτό δεν ήρθε, όπως και κάποια στιγμή να «ξεσηκώσει» το κρύο ΟΑΚΑ.

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Τοροσίδης, Μανωλάς (28΄ Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας (84΄ Μπακασέτας), Μάνταλος, Μήτρογλου (69΄ Κουλούρης).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέτσκι, Γκράνλουντ, Τόιβιο, Αραγιούρι, Ούρονεν, Καμαρά, Κάουκο, Λουντ, Σόιρι (74΄ Γένσεν), Τουόομινεν (83΄ Πίρινεν), Πούκι (90΄+1).

League C 2ο γκρουπ

1. Φινλανδία 12 (5-1)

2. Ελλάδα 9 (4-4)

3. Ουγγαρία 7 (7-6)

4. Εσθονία 1 (3-8)

Επόμενη αγωνιστική 18/11

Ουγγαρία – Φινλανδία

Ελλάδα – Εσθονία