Πεντάρα κι... έφυγε για ντέρμπι

O καταιγιστικός Ολυμπιακός προηγήθηκε 4-0 στο 36′, κέρδισε με 5-1 και… χόρτασε θέαμα τους φίλους του πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! Στη 2η θέση μαζί με τη Μίλαν.

Σκόρερ δύο φορές ο Φορτούνης, εξαιρετικό ψαλιδάκι ο Λάζαρος ενώ τα άλλα δύο τέρματα έβαλαν οι Τοροσίδης αλλά και ο Χασάν σε φάση με σουτ του Φετφατζίδη όμως. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έπιασαν τους επτά πόντους στον όμιλό τους στο Europa και φυσικά παρέμειναν γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Αποχώρησαν τραυματίες οι Ναουέλ και Νάτχο.

Στο 6′ ο Βασίλης Τοροσίδης πέτυχε το δεύτερο τέρμα του απέναντι στην Ντουντελάνζ κι έκανε το 1-0. Στο 15′ ο Φορτούνης αφού εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων ανέβασε στο δείκτη του σκορ σε 2-0. Στο 26′ ο Χριστοδουλόπουλος με ένα εντυπωσιακό βολ πλανέ έκανε το 3-0, ενώ με κεφαλιά του Φορτούνη στο 36′ ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με 4 γκολ διαφορά.

Tο 69′ η Ντουντελάνζ πέτυχε το πρώτο της γκολ στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Σινάνι με ωραία ενέργεια νίκησε τον Σα κι έκανε το 4-1. Η απάντηση, όμως, του Ολυμπιακού ήταν άμεση και 2′ αργότερα ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Ο Φετφατζίδης έκανε το σουτ κι ο Χασάν με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Η βαθμολογία
Μπέτις 8 (+4)
Μίλαν 7 (+2)
Ολυμπιακός 7 (+2)
Ντουντελάνζ 0 (1-11)

Η δωδεκάδα

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σισέ, Μιράντα, Τοροσίδης, Καμαρά, Νάτχο (62′ λ.τρ. Τουρέ), Ποντένσε, Ναουέλ (33′ λ.τρ. Φετφατζίδης), Φορτούνης (66′ Χασάν), Χριστοδουλόπουλος.
Ντουντελάνζ (Ντίνο Τόπμέλερ): Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Σνελ-Πρέμπε, Γιορντάνοβ, Μέλισε, Κρούσκα (61′ Γένσεν ), Κουτουριέ , Στολτς (85′ Στρουμφ), Σινάνι, Τουρπέλ (73′ Περέζ).