Το πρώτο clasico χωρίς Μέσι και Ρονάλντο μετά από 11 χρόνια

Το πρώτο clasico μετά από 11 χρόνια, χωρίς τη συμμετοχή των Μέσι και Ρονάλντο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακής με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Camp Nou.

O τραυματισμός (κάταγμα στο δεξί χέρι) του Λιονέλ Μέσι στην χθεσινή αναμέτρηση με την Σεβίλλη (4-2), δεν επιτρέπει στον διάσημο Αργεντινό να αγωνιστεί στο clasico της ερχόμενης Κυριακής με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Camp Nou.

Ο Αργεντίνος άσος της Μπαρτσελόνα, στο ματς με τη Σεβίλλη μια εβδομάδα πριν από το el clasico με την Ρεάλ Μαδρίτης, αφού έδωσε ασίστ στον Κουτίνιο για το πρώτο και σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, αποχώρησε από το γήπεδο με τραυματισμό στο χέρι, ο οποίος φάνηκε αρκετά σοβαρός, αφού έπεσε άτσαλα στο χορτάρι. Πλέον στο ιατρικό επιτελείο του συλλόγου έχουν ρίξει το βάρος προκειμένου ο Μέσι να επιστρέψει όσο πιο γρήγορα γίνεται στην αγωνιστική δράση.

To clasico δεν θα έχει όμως ούτε Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πλέον παίζει στη Γιουβέντους.

Για την ακρίβεια από το Δεκέμβριο του 2007, όταν έπαιξαν η Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ, είναι η πρώτη φορά που το μεγάλο ντέρμπι της Laliga θα διεξαχθεί χωρίς κανέναν από τους δύο σούπερ σταρ.

Πάντως ο διάσημος Αργεντινός, που χθες πρόλαβε να σκοράρει (12΄), πριν αποχωρήσει (26΄) από την συνάντηση με την Σεβίλη, ισοφάρισε το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ως ο παίκτης που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ στον ίδιο αντίπαλο, φτάνοντας και εκείνος, όπως ο Πορτογάλος,  τα 25 γκολ απέναντι στη ομάδα της Ανδαλουσίας.

 

Με πληροφορίες από την ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής και το onsports.gr