Οι λόγοι που Ολυμπιακός και ΑΕΚ θέλουν το ντέρμπι

Πάντα σε ένα ντέρμπι όποια εκτίμηση και να γίνει θα είναι παρακινδυνευμένη και το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Ωστόσο έχει την σημασία του πως οι δύο αντίπαλοι θέλουν πολύ το ματς για δικούς τους λόγους ο καθένας. Ορισμένοι εξ αυτών είναι κοινοί.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ:

– Η πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ τον έφερε στην τρίτη θέση με… συγκάτοικους την ΑΕΚ αλλά και τον Άρη. Σε αυτήν την… στροφή του πρωταθλήματος δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες και δη σε ντέρμπι. Είναι ένα ματς που και ο Μαρτίνς και οι παίκτες του ξέρουν καλά πως θέλουν αποτέλεσμα και ότι βασικός στόχος είναι η νίκη.
– Προέρχεται από σειρά δύο αγώνων, με ΠΑΟΚ και με Μίλαν, όπου παρότι έπαιξε καλά για ένα σημαντικό διάστημα και στα δύο αυτά ματς έχασε. Είναι και θέμα ψυχολογίας.
– Μετά τα χαμένα ντέρμπι της περσινής χρονιάς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ο Ολυμπιακός ψάχνει… ρεβάνς με νίκη – εξιλέωση για τον κόσμο του.
– Είναι ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ που παραδοσιακά έχει μεγάλη αντιπαλότητα και που θέλει να παίρνει θετικά αποτελέσματα και για λόγους πρεστίζ.
– Στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν παίκτες όπως ο Ομάρ, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Φορτούνης που θεωρούν ότι κάτι… χρωστάνε στην ΑΕΚ. Ειδικά ο Λάζαρος με το μεγάλο θέμα που υπήρξε αλλά και την δικαστική διαμάχη με την ΑΕΚ για το συμβόλαιό του.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ:

– Παίζει μπροστά στο κοινό της για δεύτερο συνεχές ματς στο ΟΑΚΑ μετά την Μπενφίκα στο Champions League. Θέλει και για τον κόσμο της να πάρει το ματς.
– Έχοντας χάσει και εκείνη από τον ΠΑΟΚ φέτος στο πρωτάθλημα δεν θέλει με τίποτα να μείνει πίσω στη βαθμολογία και να χάσει έδαφος στην διεκδίκηση του τίτλου. Είναι και βαθμολογικοί οι λόγοι.
– Ειδικά από πέρυσι έχει ένα πολύ καλό σερί κόντρα στον Ολυμπιακό με νίκες και δεδομένα επιθυμεί να το διατηρήσει και φέτος.
– Οι μάχες με τον Ολυμπιακό ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια συνιστούν τα πιο μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος με δεδομένη την κατάσταση του Παναθηναϊκού αλλά και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ μόλις φέτος βγάζει και δείχνει αντίδραση στα ντέρμπι. Η ΑΕΚ συνολικά δείχνει πως περισσότερο θέλει να κερδίζει τον Ολυμπιακό (πρωτίστως) και τον ΠΑΟΚ (δευτερευόντως).
– Έχει στο δυναμικό της Έλληνες παίκτες όπως τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα που ξέρουν καλά το τι σημαίνει ντέρμπι και την αξία του.