"Αργοχαράζει" για τον Παναθηναϊκό: Τα ραντεβού Αλαφούζου - Πιενγκπονσάντ

Δειλά δειλά αλλά και εν μέσω αντιδράσεων από τους οπαδούς ξημερώνει η νέα μέρα στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Την ίδια ώρα στο αγωνιστικό κομμάτι του ιστορικού συλλόγου ο Γιώργος Δώνης και τα «τρομερά μωρά» του ξεκίνησαν να γράφουν μια όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία, καθώς η νίκη επί της Ξάνθης στην πρεμιέρα είχε και συνέχεια χθες Σάββατο αφού στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός νίκησε και τη Λαμία με σκορ 3-1, σβήνοντας έτσι το ντροπιαστικό -6, ποινή αφαίρεσης βαθμών που είχε επιβληθεί στην ομάδα από πέρυσι.

Οι επαφές

Όπως όλα δείχνουν το πολύμηνο σήριαλ των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Παϊρότζ Πιενγκπονσάντ φτάνει προς το τέλος του αν και δεν υπάρχει ακόμα κάτι το οριστικό. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν αρχικά την Παρασκευή 31 Αυγούστου στο γραφείο του κ. Αλαφούζου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο κ. Πιενγκπονσάντ συνοδεύομενος από τον γιο του Πιτ και τους δικηγόρους τους μετέβησαν στο Φάληρο για τις καθοριστικές συζητήσεις.

Ωστόσο, δεν προέκυψε το τελικό deal ούτε καν με την υπογραφή κάποιου ιδιωτικού συμφωνητικού. Εκείνο που τονίζεται από την πλευρά του κ. Αλαφούζου είναι ότι ο νυν διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού τήρησε τη συμφωνία – πλέον η ΠΑΕ λέγεται πως είναι «καθαρή» από χρέη ή ένα μεγάλο μέρος τους έχει διακανονιστεί με τους ενδιαφερόμενους- και τώρα περιμένει από τον Ταϊλανδό broker και τους ανθρώπους του να υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα.

Νωρίς το πρωΐ της Παρασκευής ο κ. Αλαφούζος, είχε συσκέψεις με τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ, Γιώργο Στάμο, τον νομικό σύμβουλο του, Λεωνίδα Μπουτσικάρη και άλλους συνεργάτες του. Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους κατ’ απαίτηση του κ. Αλαφούζου.

Καμία διαρροή

Οι επαφές μεταξύ των κυρίων Αλαφούζου και Πιενγκπονσάντ συνεχίστηκαν και χθες Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και πάλι στον ΣΚΑΪ, ήταν πολύωρες και θεωρείται δεδομένο ότι εξετάστηκαν τα νομικά δεδομένα της μεταβίβασης. Παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε η παραμικρή διαρροή για τις συζητήσεις των δύο πλευρών. Το σίγουρο είναι ότι ούτε και χθες υπεγράφη κάποιο σχετικό συμφωνητικό.

Οι δικηγόροι των δύο πλευρών θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τους καθώς επίκειται νέο ραντεβού μεταξύ του για σήμερα το πρωΐ προκειμένου να διευθετηθούν τα νομικά ζητήματα και οι διατυπώσεις προτού ανακοινωθεί –αν ανακοινωθεί- η τελική συμφωνία. Πάντως ο κ. Αλαφούζος αρκείται να δηλώνει σε όσους τον ρωτούν ότι «όλα πάνε καλά».

Από το Ισραήλ

Την ίδια ώρα πληροφορίες που έρχονται από το Ισραήλ, σχεδόν επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία που καλλιεργείται από τους κυρίους Αλαφούζο και Πιενγκπονσάντ ότι τελικά ο Παναθηναϊκός θ’ αλλάξει χέρια.

Ειδικότερα η ισραηλινή ιστοσελίδα «one.co.il», που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Αβράαμ Γκραντ αναφέρει σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι οι δύο πλευρές εφαρμόζουν το «due diligence» κι έχουν φτάσει κοντά στη συμφωνία.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδα ο πολύς Αβράαμ Γκραντ, περιμένει ειδοποίηση για να ταξιδέψει στην Αθήνα και να αναλάβει υψηλό διοικητικό πόστο στον Παναθηναϊκό. Ο πρώην προπονητής της Τσέλσι προορίζεται για CEO στην ΠΑΕ με τη νέα τάξη πραγμάτων.

Επιπλέον, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι του επενδυτικού σχήματος που εκπροσωπεί ο Πιεμπονγκσάντ, ηγείται ο ταϊλανδικός όμιλος BEC-TERO στον οποίο ανήκει η ταϊλανδική ομάδα (σ.σ.: Τέρο Σασάνα) που είχε εργαστεί το 2014 ο Γκραντ ως τεχνικός διευθυντής. Η BEC-TERO ασχολείται με τηλεοπτικές παραγωγές, έχει μετοχές σε τηλεοπτικούς σταθμούς, διοργανώνει κονσέρτα και συναυλίες. Αυτή Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται μία από τις εταιρίες που μετέχουν στην «Pan Asia» -εκτός φυσικά από τον γηγενή Βίκτωρα Ρέστη ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον κ. Πιενγκπονσάντ.

Ο ρόλος του Ρέστη

Από την αρχή σχεδόν του σίριαλ για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναϊκό έχει επισημανθεί ο ειδικός ρόλος του κ. Ρέστη ο οποίος είναι γνωστός για τα φιλοολυμπιακά του αισθήματα. Οι πιο… προχωρημένοι μάλιστα ισχυρίστηκαν -και το ισχυρίζονται ακόμα- ότι το τελικό πλάνο της συμφωνίας είναι να καταλήξει ο Παναθηναϊκός στα χέρια του γνωστού εφοπλιστή, κάτι που μέχρι στιγμής πάντως δεν μοιάζει να επιβεβαιώνεται.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Ρέστης ήταν αυτός που συνόδευσε τον ταϊλανδό broker στο ταξίδι του στην Αθήνα και, επιπλέον, ο ίδιος συμμετέχει στο fund της Pan Asia η οποία βρίσκεται πίσω από τον κ. Πιενγκπονσάντ.

Το αν ο κ. Ρέστης θα βρει ισχυρό ρόλο ή όχι στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην επόμενη μέρα, μένει να αποδειχθεί.

Πάντως ο γνωστός εφοπλιστής δεν είναι ιδιαίτερα αρεστός στον κόσμο του Παναθηναϊκού αν λάβει κανείς υπόψη του τις αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών της ομάδας οι οποίοι στον χθεσινό αγώνα με τη Λαμία οργάνωσαν ένα μίνι συλλαλητήριο φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά των κυρίων Αλαφούζου και Ρέστη και φυσικά κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

 

Από το economico.gr