Αυτός είναι ο χάρτης των προπονητών της Basket League

H ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με τον Λούκα Μπάνκι, ο οποίος θα κάθεται στον πάγκο της τη νέα σεζόν και ύστερα από αυτή την εξέλιξη όλες οι ομάδες της Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 έχουν… λυμένο το ζήτημα του προπονητή.

Οι 6 από τις 14 ομάδες της Basket League δεν προέβησαν σε αλλαγή στην τεχνική τους ηγεσία, ενώ οι 8 εξ αυτών θα αρχίσουν τη νέα σεζόν έχοντας διαφορετικό “τιμονιέρη” με εκείνον που ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Παναθηναϊκός Superfoods: Ο Τσάβι Πασκουάλ τον Οκτώβριο του 2016 υπέγραψε στον Παναθηναϊκό Superfoods για τρία χρόνια και μέχρι στιγμής έχει καθοδηγήσει το “τριφύλλι” στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων κι ενός Κυπέλλου. Η παρουσία του Καταλανού προπονητή μόνο ως επιτυχημένη χαρακτηρίζεται και οι “πράσινοι” θα έχουν τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο τους και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ολυμπιακός: Ο κύκλος του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε ύστερα από τέσσερα χρόνια και οι “ερυθρόλευκοι” αποχαιρέτησαν φιλικά τον Έλληνα κόουτς. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν άργησαν να βρουν τον νέο προπονητή της ομάδας του, καθώς κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του Ντέιβιντ Μπλατ δείχνοντας συγχρόνως πως η ομάδα τους θα συνεχίσει να στοχεύει ψηλά.

ΠΑΟΚ: Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου το καλοκαίρι του 2017 διαδέχθηκε τον Σούλη Μαρκόπουλο στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ και η πρώτη του σεζόν στον “Δικέφαλο” ήταν πετυχημένη. Οι “ασπρόμαυροι” κατέκτησαν την 3η θέση της Basket League και ο Έλληνας κόουτς καταστρώνει τα πλάνα του για τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν.

Προμηθέας: Ο Προμηθέας εντυπωσίασε την σεζόν που ολοκληρώθηκε, καθώς πήρε την 3η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κι έφτασε ως τα ημιτελικά των playoffs εξασφαλίζοντας συγχρόνως την παρουσία του στους Ομίλους του Basketball Champions League της σεζόν 2018-19. O Μάκης Γιατράς, όπως ήταν αναμενόμενο, συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας της Πάτρας.

ΑΕΚ: Ο Ντράγκαν Σάκοτα μεσούσης της σεζόν που ολοκληρώθηκε, διαδέχθηκε τον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Η σεζόν 2017-18 ήταν ιστορική για την Ένωση παρά τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά της Basket League, καθώς η ΑΕΚ κατέκτησε το Basketball Champions League και το Κύπελλο Ελλάδας. Ο “Σάλε” δεν θα είναι στον πάγκο της ΆΕΚ τη νέα σεζόν, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους “κιτρινόμαυρους” από το πόστο του γενικού διευθυντή. Ο Δημήτρης Πρίφτης απασχόλησε την Ένωση, αλλά παρέμεινε στην Ούνικς Καζάν και ο Μάκης Αγγελόπουλος κατάφερε να υπογράψει τον Λούκα Μπάνκι, ο οποίος για τον επόμενο χρόνο θα βρίσκεται στον πάγκο της Ένωσης.

Λαύριο Megabolt: Το Λαύριο με την παρουσία του την αγωνιστική περίοδο 2017-18 κέρδισε και αυτό τις εντυπώσεις και όπως ήταν λογικό δεν είχε κανένα λόγο να προβεί σε κάποια αλλαγή στην τεχνική του ηγεσία. Ο Χρήστος Σερέλης συνεχίζει για 15η χρονιά στο Λαύριο, το οποίο έχει οδηγήσει στις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του.

Κύμη: Ο Γιάννης Καστρίτης το περασμένο καλοκαίρι αντικατέστησε τον Βασίλη Μπρατσιάκο στον πάγκο της Κύμης, την οποία οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα playoffs της Basket League. Η ομάδα από την Εύβοια μάλιστα κατάφερε να ανανεώσει την συνεργασία της μαζί του για ακόμη έναν χρόνο.

Κολοσσός Η Hotels: H ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Κολοσσού την σεζόν 2017-18 αποτέλεσε και το τέλος μίας εποχής για τους “θαλασσί”. Ο Άρης Λυκογιάννης ύστερα από τέσσερα πετυχημένα χρόνια στον πάγκο της ομάδας της Ρόδου αποφάσισε να αποχωρήσει από το νησί των Ιπποτών και ο Κολοσσός ανέθεσε το “τιμόνι” του στον Νίκο Βετούλα.

Άρης: Οι “κίτρινοι” άρχισαν την σεζόν 2017-18 έχοντας στον πάγκο τους τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον οποίο μεσούσης της σεζόν διαδέχθηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο 56χρονος προπονητής παρέμεινε κάτοικος Θεσσαλονίκης, ενώ θα μυρίσει και… άρωμα από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, καθώς στο Summer League του Λας Βέγκας θα είναι μέλος του επιτελείου των Bucks.

Ρέθυμνο Cretan Kings: Η ομάδα της Κρήτης έμεινε εκτός playoffs ύστερα από τέσσερα χρόνια, οι ιθύνοντές του αποφάσισαν να μην συνεχίσουν την συνεργασία τους με τον Νίκο Βετούλα και προέβησαν στην προαγωγή του Σταύρου Μυκονιάτη σε head coach. Ο 47χρονος κόουτς αποτελεί έναν από τους… στρατιώτες του Ρεθύμνου, καθώς μετράει εννέα συνεχόμενα χρόνια (δέκα συνολικα) στο επιτελείο της ομάδας, ενώ έχει θητεύσει δίπλα στον Στέργιο Κουφό, τον Νίκο Καραγιάννη, τον Θανάση Γιαπλέ, τον Θανάση Σκουρτόπουλο, τον Τόνι Κωνσταντινίδη και τον Νίκο Βετούλα.

Λήμνος: Η οικογένεια Μπούμπουρα αποφάσισε τη μετακόμιση της ομάδας της στην Λήμνο, ενώ αλλαγή δεν είχαμε μόνο στην έδρα. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αποχώρησε και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πήρε το χρίσμα για να τον διαδεχθεί.

Πανιώνιος Βίκος Cola: Ο Πανιώνιος μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Ζιάγκου ολοκλήρωσε την σεζόν 2017-18 έχοντας τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στο “τιμόνι” και ύστερα από αρκετές επαφές οι “κυανέρυθροι” συμφώνησαν με τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε συνεργαστεί με τον “Ιστορικό¨και το 2012.

Περιστέρι: Το Περιστέρι υπό τις οδηγίες του Νίκου Καραγιάννη πήρε την άνοδο για την Basket League και πραγματοποίησε το καλύτερο ρεκόρ (29-1) στην ιστορία της Α2. Οι δρόμοι των δύο πλευρών, όμως, χώρισαν και η ομάδα των δυτικών προαστίων κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον προπονητή που ήταν ο μεγάλος της στόχος. Αναφερόμαστε στον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος αποτελεί ένα από σημαντικότερα πρόσωπα της ιστορίας του Περιστερίου.

Χολαργός: Ο Χολαργός μέσω της διαδικασίας των playoffs πήρε το δεύτερο εισιτήριο από την Α2 για την Basket League της περιόδου 2018-19 και όπως και το Περιστέρι, έτσι κι αυτός άλλαξε προπονητή. Ο Στέργιος Κουφός δεν θα ακολουθήσει τον Χολαργό στην Basket League και η ομάδα των βορείων προαστίων κατάφερε να έρθει σε σε συμφωνία με τον Άρη Λυκογιάννη, ο οποίος αναζητούσε τη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Sport24