Πέντε λόγοι που η ΑΕΚ θέλει τον Οικονόμου

Τελικά η ΑΕΚ κατέληξε στον εκλεκτό που θα μπει στην πεντάδα των στόπερ της μαζί με Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο, Τσόσιτς και Τζανετόπουλο. Αν δεν υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο κομμάτι των συζητήσεων με την Μπολόνια, ο Μάριος Οικονόμου, θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Ήταν μια επιλογή που η ΑΕΚ ξεκίνησε να τη “δουλεύει” περίπου μια εβδομάδα πριν κλείσει η μεταγραφή του Βράνιες στην Άντερλεχτ. Ξεκίνησε από τον Νίκο Λυμπερόπουλο, πέρασε από τον Μαρίνο Ουζουνίδη που άναψε το πράσινο φως, προχώρησε στις κουβέντες με τους Ιταλούς και φαίνεται πως κλείνει. Όσο για τους λόγους που οδήγησαν την ΑΕΚ σ’ αυτή την επιλογή; Το Sport24.gr αναλύει τους πέντε λόγους.

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Οικονόμου, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε μια πρώτη εικόνα για τον παίκτη. Μελέτησε όμως τα χαρακτηριστικά του. Είναι ένας κεντρικός αμυντικός που δίνει ύψος στην άμυνα, κάτι το οποίο έλειπε πέρυσι. Δεν είναι ο κλασικός αργός ψηλός αμυντικός, καθώς έχει γρήγορες αντιδράσεις, ενώ είναι και πειθαρχημένος τακτικά, κάτι που έχει σημασία.

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σε ηλικία 21 χρονών ο Οικονόμου έφυγε για την Ιταλία. Από τις πέντε σεζόν που έκανε εκεί, οι τρεις ήταν γεμάτες. Οι δυο εξ αυτών στην Serie A και οι υπόλοιπες στη Serie Β. Αυτό σημαίνει πως έχει παραστάσεις από ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Πρωτάθλημα με εξαιρετικούς επιθετικούς ως αντιπάλους και ειδική… φιλοσοφία για τους κεντρικούς αμυντικούς.

Η ΚΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η ΑΕΚ για τη θέση του στόπερ, έψαχνε έναν ποδοσφαιριστή που να μην είναι 30άρης. Όπως γενικώς έχει αυτή την φιλοσοφία στις μεταγραφικές αναζητήσεις της. Και το γεγονός πως ο Οικονόμου βρίσκεται στα 26 του, δηλαδή την πιο δημιουργική ποδοσφαιρική ηλικία, ήταν πολύ σημαντικό στοιχείο για την απόφαση που πήραν στην ΑΕΚ.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ δεν ήθελε να κάνει σίριαλ που θα κρατούσε όλο το καλοκαίρι την απόκτηση ενός στόπερ. Και επιθυμούσε να τον έχει διαθέσιμο από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία. Η περίπτωση του Οικονόμου, πληρούσε αυτές τις προϋποθέσεις.

ΈΛΛΗΝΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ

Είναι δεδομένο πως το πρότζεκτ της ΑΕΚ από τότε που επέστρεψε στη Superleague από την περιπέτεια της Γ’ και Β’ εθνικής, βασίζεται εν πολλοίς στον ελληνικό κορμό. Τον έχει φτιάξει και επιδιώκει να τον ενισχύει. Μάλιστα το μοντέλο του επαναπατρισμού κάθε καλοκαίρι, ενός Έλληνα διεθνή, μέχρι τώρα έχει λειτουργήσει. Το 2016 ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, το 2017 ο Παναγιώτης Κονέ και τώρα ο Μάριος Οικονόμου. Όλοι, συμπτωματικά, από την Ιταλία.

sport24