Ένοχος για φοροδιαφυγή ο Κριστιάνο Ρονάλντο - Καλείται να καταβάλει πρόστιμο 18,8 εκατ. ευρώ

Μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων η διαμάχη του Yπουργείου Oικονομικών της Ισπανίας με τον Κριστιάνο Ρονάλντο μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Ο Πορτογάλος άσσος κατηγορήθηκε από τις αρμόδιες αρχές για φοροδιαφυγή την τριετία 2011-2014, αρνούμενος αρχικά την ενοχή του, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα El Mundo Deportivo, χθες η πλευρά του ποδοσφαιριστή έφτασε σε συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Με την συμφωνία ο Ρονάλντο αποδέχεται τις κατηγορίες και αναλαμβάνει να πληρώσει το ιλιγγιώδες πρόστιμο των 18,8 εκατ. ευρώ, ενώ θα τιμωρηθεί με φυλάκιση δύο ετών. Λόγω όμως του λευκού ποινικού του μητρώου και της συνεργασίας του με τις αρχές δεν θα εκτίσει αυτήν την ποινή.

Η μοναδική ένσταση που υπάρχει από τον Ρονάλντο είναι στο κομμάτι της ποινής φυλάκισης, καθώς ο ίδιος θέλει να αντικατασταθεί με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αν επιμείνει και η υπόθεση οδηγηθεί στη δικαστική αίθουσα τότε υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος να βρεθεί στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισπανικό δημοσίευμα έρχεται μόλις λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της Εθνικής Ισπανίας, με την αντίστοιχη της Πορτογαλίας, για το δεύτερο όμιλο του Μουντιάλ 2018.