Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa League

Παρών στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League της σεζόν 2018-19 θα είναι ο Ολυμπιακός, που κατέλαβε την 3η θέση στη Super League. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν στόχο να βρεθούν στους ομίλους της διοργάνωσης και για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να πάρουν δύο προκρίσεις.

Η υψηλή βαθμολογία των Πειραιωτών στην κατάταξη της UEFA (54.000 βαθμοί), τους δίνει τη δυνατότητα να είναι ισχυροί, τόσο στον 3ο προκριματικό όσο και στα playoffs, ενώ αν φτάσουν μέχρι τους ομίλους, θα τοποθετηθούν στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας. Επομένως, παρουσιάζεται για τον Ολυμπιακό μία μεγάλη ευκαιρία να έχει θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό ταξίδι του, τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο.

Το Σάββατο (02/06), με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων Ουγγαρίας και Γιβραλτάρ, έγιναν γνωστές όλες οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Europa League της νέας σεζόν, κάτι που σημαίνει πως οι “ερυθρόλευκοι” γνωρίζουν ήδη κάποιες ομάδες που ενδεχομένως να βρεθούν στο δρόμο τους στο 3ο προκριματικό γύρο.

Συνολικά, 26 ομάδες θα βρεθούν στους αδύναμους στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών του 3ου προκριματικού, αλλά είναι πολύ πιθανό οι δύο εξ αυτών να είναι ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος, με την προϋπόθεση να πάρουν το εισιτήριο από το 2ο προκριματικό.

Αν συμβεί αυτό, τότε οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού μειώνονται σε 24, αν και οι Αρκάδες έχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι ισχυροί μαζί με τους “ερυθρόλευκους”. Ωστόσο, υποθέτοντας πως θα προκριθούν όλοι οι ισχυροί του 1ου και του 2ου προκριματικού και θα “πέσουν” στο Europa League όλοι οι αδύναμοι του 2ου προκριματικού του Champions League, καταλήγουμε σε 24 πιθανούς αντιπάλους για τον Ολυμπιακό, αφού δεν μπορεί να κληρωθεί με άλλη ελληνική ομάδα.

Από αυτές τις 24 ομάδες, οι 6 έχουν πάρει απευθείας πρόκριση στον 3ο προκριματικό. Μιλάμε για την ουκρανική Ζάρια, την τουρκική Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ, την ελβετική Λουκέρνη, την τσεχική Σίγκμα Όλομουτς, τη δανέζικη Μπρόντμπι και τη ρουμανική Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα. Από κει και πέρα, οι υπόλοιπες 18 θα προέλθουν από το 2ο ή και τον 1ο προκριματικό γύρο, αλλά και από το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως είναι πιθανό να συμβεί με την αυστριακή Στουρμ Γκρατς.

Οι αυστριακές ομάδες έχουν την τιμητική τους για τον Ολυμπιακό, αφού υποψήφιοι αντίπαλοι είναι και οι Λίντσερ και Αντμίρα. Η πιθανή λίστα συμπληρώνεται από τις: Ιλίτσιβετς (Ουκρανία), Ντινάμο Μινσκ (Λευκορωσία), Χάιντουκ (Κροατία), Λεχ Πόζναν (Πολωνία), Ζανκτ Γκάλεν (Ελβετία), Φιτέσε (Ολλανδία), Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία), Ντάνταλκ (Ιρλανδία), Ζάλγκιρις (Λιθουανία), Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Όσιγιεκ (Κροατία), Νόρτζελαντ (Δανία), Βάρνταρ (ΠΓΔΜ), Τρέντσιν (Σλοβακία), Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία).

Sport24