Θρίαμβος για Σάκκαρη απέναντι στην Πλίσκοβα - Έξαλλη η Τσέχα, έσπασε τη ρακέτα της (βίντεο)

Την πρώτη νίκη της καριέρας της απέναντι σε τενίστρια που βρίσκεται στο Top-5 της παγκόσμιας κατάταξης πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη. Η 22χρονη προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Ιnternazionali BNL d’ Italia της Ρώμης, πετυχαίνοντας μεγάλη ανατροπή κόντρα σε μια σπουδαία αντίπαλο. Αυτή ήταν η δεύτερη επικράτησή της απέναντι σε τενίστρια της πρώτης δεκάδας της WTA.

Η Σάκκαρη, Νο-42 στον κόσμο, επέστρεψε από σετ πίσω και έφτασε στη νίκη επί της Τσέχας με 3-6, 6-3, 7-5 σε 2 ώρες και 21 λεπτά, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και στοχεύοντας ακόμα πιο ψηλά στο ιταλικό τουρνουά. Να τονιστεί, δε, πως η Πλίσκοβα έχει βρεθεί και στην κορυφή της κατάταξης, αποτελώντας μια από τις καλύτερες τενίστριες του κόσμου.

Επιπλέον, συνεχίζει το τρομερό της τουρνουά στη Ρώμη, όπου πλέον μετράει δυο νίκες με παίκτριες από το Top-15 της παγκόσμιας κατάταξης. Στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει την Κίκι Μπέρτενς, No-15 στον κόσμο και φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη. Μετά και τη νέα σπουδαία εμφάνισή της, η Σάκκαρη εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση των “16” του Internazionali BNL d’ Italia/

Βέβαια, να τονιστεί πως στο 5-5 του τρίτου σετ, η Σάκκαρη έκανε μπρέικ, μετά κράτησε το σερβίς της και έφτασε στη μεγάλη νίκη. Μόλις τελείωσε ο αγώνας, η Πλίσκοβα έδωσε μετά βίας το χέρι της στην τενίστριά μας, ενώ έσπασε με τη ρακέτα της την καρέκλα της umpire. Ο λόγος είναι πως δόθηκε άουτ ένα χτύπημά της στο 40-40 και ενώ η μπάλα ήταν μέσα, όπως έδειξε το ριπλέι.

Sport24