«Χρυσός» στο ομαδικό της κλάσης 6 ο Μουχθής στο ΟΠΕΝ ΑμεΑ της Σλοβενίας

Τη μεγαλύτερη διάκριση στην έως τώρα διαδρομή του στους διεθνείς αγώνες πέτυχε στο ΟΠΕΝ επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Σλοβενίας για αθλητές με αναπηρίες (ΑμεΑ) ο Γιώργος Μουχθής. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό της κλάσης 6 των ορθίων με συμπαίκτη τον Ρουμάνο Μπόμπι Σίμιον. Έφτασε έτσι σε πρωτοφανή διάκριση σε τουρνουά, που εντάσσεται και στο πρόγραμμα του Para Table Tennis της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.). Την πρόσθεσε δε, στα δύο ασημένια μετάλλια στο ομαδικό, που έχει πάρει από πέρυσι με τον ίδιο συμπαίκτη σε ανάλογα τουρνουά.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο (12/5), η μικτή Ρουμανίας/Ελλάδας νίκησε στα ημιτελικά τη Χιλή με 2-0 και στον τελικό τη Μεγάλη Βρετανία με 2-1. Ο 24χρονος Μουχθής είχε θετική παρουσία και στο απλό, όπου έμεινε έξω από τα νοκ άουτ σε ισοβαθμία. Στο Λάσκο είχε μία ακόμη διεθνή συμμετοχή ο νεαρός Αλέξανδρος Διακουμάκος κι άφησε καλές εντυπώσεις. Ο πρωταθλητής Ελλάδας της κλάσης 10 των ορθίων μετείχε σε απλό και ομαδικό κι έκανε πετυχημένα τεστ ανεξάρτητα από τον αποκλεισμό στα προκριματικά γκρουπ.
Στο όπεν της Σλοβενίας η Ελλάδα είχε εκπροσώπηση και στο κομμάτι της οργάνωσης. Η Τίνα Κρόττα, που πριν από λίγες ημέρες είχε δουλέψει και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών του Χάλμσταντ, ήταν επιδιαιτήτρια των αγώνων.