Πειθαρχική δίωξη κατά Σαββίδη και ΠΑΕ ΠΑΟΚ - Οι πιθανές ποινές

Πειθαρχική δίωξη στον Ιβάν Σαββίδη και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, άσκησε ο πειθαρχικός εισαγγελέας της ΕΠΟ εξαιτίας των όσων διαδραματίστηκαν βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Η πειθαρχική δίωξη έγινε με βάση το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα περί απειλών και εκφοβισμού αξιωματούχων.

Αυτό σημαίνει πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απειλείται με πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης από τους αγωνιστικούς χώρους από 3 έως 5 χρόνια.

Όσον αφορά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κινδυνεύει με ποινές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεσης βαθμών, ακόμα και με υποβιβασμό, ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος που θα κρίνει ο Αθλητικός δικαστής.

Η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Το άρθρο 19

Στο άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας».

Προτεινόμενα για εσάς