Σαββίδης: Ζητώ συγνώμη απ’ όλους τους Έλληνες φιλάθλους - Δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο

Συγνώμη ζητάει με ανακοίνωσή του ο Ιβάν Σαββίδης και προσθέτει ότι λυπάται πολύ για το περιστατικό.

Στη συνέχεια παραδέχεται ότι δεν είχε δικαίωμα να βγει στον αγωνιστικό χώρο και μοναδικός του στόχος του ήταν να προστατεύσει δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες, συμπλοκές και ανθρώπινα θύματα.

Επίσης χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στο περίστροφο, υποστήριξε ότι δεν είχε κανένα σκοπό να διαπληκτιστεί με την αντίπαλη ομάδα ή του διαιτητές και επίσης δεν απείλησε κανέναν.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Αξιότιμοι κύριοι ,

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον  αγωνιστικό χώρο κατ´αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων,  που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.

Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.

Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.

​​Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης

Διαβάστε εδώ για την πολιτική ένταση που πυροδότησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ