Φλωρεντία: Το τελευταίο αντίο στον αρχηγό της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι (φώτο&βίντεο)

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του ποδοσφαίρου στον αδικοχαμένο αρχηγό της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στη Βασιλική Εκκλησία, Σάντα Κρότσε.

Ο Ντάβιντε Αστόρι πέθανε στον ύπνο του τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ βρισκόταν με την αποστολή της Φιορεντίνα στο Ούντινε για τον αγώνα με την Ουντινέζε.

Στην κηδεία έδωσαν το παρόν ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και δηλωμένος οπαδός της Φιορεντίνα, Ματέο Ρέντσι, η Ίντερ με τους Ζανέτι, Σπαλέτι και Μπόρχα Βαλέρο, η Ρόμα με τους Τότι, Ντε Ρόσι, και Ναϊνγκολάν, η Νάπολι με τον Μάτζιο, αλλά και η Γιουβέντους με τους Μπουφόν, Κιελίνι και Αλέγκρι. Πρώην συμπαίκτες του όπως οι Μπερναρντέσκι, Φλορέντσι, Περίν, Πασκουάλ, ο Αντρέα Πίρλο, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν αλλά και όλη η οικογένεια της Φιορεντίνα, από τους ιδιοκτήτες Ντέλα Βάλε μέχρι και τις μικρές ομάδες ήταν εκεί για ένα τελευταίο αντίο.

Πλήθος κόσμου τον περίμενε και έξω από το «Αρτέμιο Φράνκι», όταν η σορός του πέρασε για τελευταία φορά έξω από το γήπεδο όπου έδωσε τις τελευταίες του μάχες με τη βιολετί φανέλα.

 


«Θα είσαι ο αρχηγός μας για πάντα» έγραφε ένα πανό!