Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Στον τελικό του επί κοντώ Φιλιππίδης και Καραλής

Η τέταρτη και τελευταία ημέρα του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Μπέρμιγχαμ περιλαμβάνει έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς της διοργάνωσης. Για το επί κοντώ των Ανδρών και τους πρωταγωνιστές του έχουν ειπωθεί πολλά τις τελευταίες ημέρες.

Στον αγώνα συμμετείχαν δύο Ελληνες πρωταθλητές, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 Κώστας Φιλιππίδης και ο κορυφαίος έφηβος Εμμανουήλ Καραλής.

Ο Φιλιππίδης σύμφωνα με τις επιδόσεις του είναι ένας από τους σταθερότερους άλτες του πλανήτη. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ με φετινό 5,85 μ, επίδοση που του επιτρέπει να κυνηγήσει τη διάκριση.

Ο 18χρονος Εμαννουήλ Καραλής έδειξε στη διάρκεια της σεζόν πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει κάθε λόγο να επιδιώκει μια θέση αρκετά ψηλά στην κατάταξη.

Οι τρεις που ανέβηκαν στο βάθρο της προηγούμενης διοργάνωσης (Λαβιλενί, Κέντρικς, Λίσεκ), αλλά και σε αυτό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοιχτού. Ο Ρενό Λαβιλενί και ο Σαμ Κέντρικς έχουν ξεπεράσει φέτος τα 5,93 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως από τους 15 που θα πάρουν μέρος στον τελικό οι οχτώ έχουν φετινό ρεκόρ πάνω από τα 5,88 μέτρα.

Οι 15 του τελικού και τα ρεκόρ τους

Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,85 μ.
Μπαρμπέρ (Καναδάς) 5,81 μ.
Χιούστον (ΗΠΑ) 5,83 μ.
Γιάκομπσον (Σουηδία) 5,78 μ.
Καραλής (Ελλάδα) 5,78 μ.
Σουε (Κίνα) 5,75 μ.
Σαπέλ (Γαλλία) 5,88 μ.
Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,80 μ.
Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,88 μ.
Χολτστέπε (Γερμανία) 5,88 μ.
Μπραζ (Βραζιλία) 5,90 μ.
Ντουπλάντις (Σουηδία) 5,88 μ.
Λίσεκ (Πολωνία) 5,91 μ.
Κέντρικς (ΗΠΑ) 5,93 μ.
Λαβιλενί (Γαλλία) 5,93 μ.