Η UEFA κάνει λόγο για «εξαιρετική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές» για το Κοριόπολις

Η UEFA στην επίσημη ιστοσελίδα της χαιρετίζει σήμερα, την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το σκάνδαλο «ΚΟΡΙΌΠΟΛΙΣ» και κάνει λόγο για εξαιρετική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Με τίτλο «το Ελληνικό Εφετείο καταδικάζει σε ποινές φυλάκισης για συμμετοχή σε στημένους αγώνες», η ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αναφέρει:

«Η UEFA χαιρετίζει την πρόσφατη απόφαση του Εφετείου της Ελλάδας να εκδώσει ποινές φυλάκισης σε πολλά άτομα που εμπλέκονται σε στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα το 2011, με ποινές που κυμαίνονται από 30 μήνες έως δέκα χρόνια φυλάκισης.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές, άρχισαν έρευνα μετά την υποβολή από την UEFA καταλόγου 41 ύποπτων εγχώριων αγώνων στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Τέτοιοι αγώνες εντοπίστηκαν μέσω του συστήματος ανίχνευσης απάτης της UEFA (BFDS), το οποίο, σε στενή συνεργασία με την ελβετική εταιρεία Sportradar, παρακολουθεί και αναλύει δραστηριότητες στοιχημάτων σε περίπου 32.000 αγώνες στην Ευρώπη κάθε χρόνο, τόσο σε διοργανώσεις της UEFA όσο και σε εθνικά πρωταθλήματα.

Κατά την έναρξη της έρευνας, η UEFA συνεργάστηκε με τον Έλληνα εισαγγελέα σε αυτή την περίπτωση και αποδεικνύεται ότι η αμφίδρομη συνεργασία με τις κρατικές αρχές για την ανίχνευση και δίωξη εγκληματικής συμπεριφοράς είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση των στημένων αγώνων.

Εκτός από την άμεση συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις και τους εισαγγελείς, η UEFA συνεργάζεται επίσης με την ευρωπαϊκή υπηρεσία επιβολής του νόμου EUROPOL, καθώς και με άλλες εθνικές αρχές, έτσι ώστε να προκύψουν ποινικές κατηγορίες ενώπιον του νόμου, επιτρέποντας στην UEFA να προάγει πειθαρχικές υποθέσεις με πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο».