Ομάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θέλει να στείλει η Βόρεια Κορέα!

Αντιπροσωπεία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο στη Νότια Κορέα, θέλει να στείλει η Βόρειος Κορέα, σύμφωνα με αξιωματούχους της πρώτης.

Η απρόσμενη αυτή ανακοίνωση έρχεται έπειτα από την πρώτη συνάντηση, σε υψηλό επίπεδο, που πραγματοποιείται μεταξύ των δύο χωρών έπειτα από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, η αποστολή που θα συμμετάσχει θα περιλαμβάνει αθλητές, αξιωματούχους και υποστηρικτές της χώρας.

Η Νότιος Κορέα πρότεινε επίσης στην διάρκεια των αγώνων να πραγματοποιηθούν επανενώσεις οικογενειών που χωρίστηκαν κατά την διάρκεια του Κορεατικού πολέμου.
Το συγκεκριμένο αποτελεί πολύ λεπτό ζήτημα και για τις δύο χώρες, με την Νότια Κορέα συνεχώς να πιέζει για την πραγματοποίηση αυτής της επανένωσης.

Οι επανασυνδέσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια των διακοπών για το Νέο Έτος της Σελήνης που πέφτει στη μέση των αγώνων της Pyeongchang.
Η Σεούλ πρότεινε επίσης οι αθλητές των δύο χωρών να παρελάσουν μαζί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, δεν είναι ακόμα γνωστό εάν έχει απαντήσει θετικά η Βόρειος Κορέα στις προτάσεις αυτές.

Η τελευταία φορά που οι δύο χώρες παρέλασαν μαζί κάτω από την σημαία της Κορεατικής Χερσονήσου ήταν πριν από πάνω από 10 χρόνια, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας στο «χωριό της ειρήνης» στην Panmunjom, στην αποστρατικοποιημένη ζώνη κοντά στα σύνορα.
Σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση ο υφυπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τσουν Χε Σουνγκ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «Η Βόρειος Κορέα θα στείλει αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, αξιωματούχους της εθνικής ολυμπιακής επιτροπής, αθλητές, υποστηρικτές, ομάδα taekwondo και δημοσιογράφους» στους αγώνες.

Πηγή: EPA