Πράσινο το ντέρμπι - 1-0 ο Παναθηναϊκός τον κάκιστο Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό με 1-0 στο ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με το γκολ του Λούκας Βιγιαφάνες στο 56′. Ο Ολυμπιακός τελείωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια, ανέβηκε στο τελευταίο τέταρτο με την είσοδο του Ανσαριφάρντ, αλλά ο Βλαχοδήμος κράτησε το μηδέν στην πράσινη εστία.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν πιο απειλητικός, αφού ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τα πρώτα 45′ χωρίς τελική προσπάθεια. Οι πράσινοι προηγήθηκαν, και μέχρι το 75΄δεν απειλήθηκαν καθόλου. Τότε, ο Βλαχοδήμος στην κεφαλιά του Ανσαριφάρντ έκανε μια απόκρουση που θα μείνει στην ιστορία των ντέρμπι…

Στο 90′ ο Εμενίκε είχε την ευκαιρία του αγώνα, όταν από γύρισμα του Κούτρη βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή, αλλά πλάσαρε πολύ αδύναμα.

Γήπεδο: “Απόστολος Νικολαΐδης”
Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουτρουμπής, Σιλά, Βιγιαφάνιες (83′ Καμπέσας), Λουντ, Χίλιεμαρκ (87′ Κουτρουμπής), Μολίνς (69′ Μουνιέ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε (77′ Ζιλέ), Πάρντο (74′ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Ανδρούτσος (65′ Καρσελά), Εμενίκε

Γκολ: 56′ Βιγιαφάνιες
Κάρτες: 58′ Σιλά, 88′ Κουλιμπαλί, 94′ Βλαχοδήμος / 45′ Κούτρης, 75′ Οφόε