Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπαρτσελόνα (21:45, ΕΡΤ/CS2)

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου, διεκδικώντας τις όποιες πιθανότητές για να πετύχει το θαύμα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά στις 21:45 από την ΕΡΤ1 και το Cosmote Sport 2.

Την ώρα διεξαγωγής του ματς η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο ουρανός της Βαρκελώνης αναμένεται να είναι βροχερός.

Το αποψινό ματς είναι ιστορικό και για την Μπαρτσελόνα, αφού θα είναι ο πρώτος αγώνας που θα διεξαχθεί με κόσμο στο Καμπ Νόου, ύστερα από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας (ο αγώνας με την Λας Πάλμας πραγματοποιήθηκε δίχως την παρουσία φιλάθλων για λόγους ασφαλείας). Οι Μπλαουγκράνα αποκάλυψαν το πανό που θα αναρτήσουν πριν απ’ την έναρξη του αγώνα, το οποίο θα αναγράφει το σύνθημα “Διάλογος, σεβασμός, αθλητισμός, το οποίο, όπως είναι λογικό, έχει πολιτικές προεκτάσεις.

“Πάντα είναι ιδιαίτερο να παίξεις κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Είχα μία παρουσία επτά χρόνια από την Ακαδημία και κάθε φορά που παίζω εδώ νιώθω πολύ χαρούμενος. Έρχομαι να υπερασπιστώ τον Ολυμπιακό. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και στο τέλος να φύγουμε με ένα χαμόγελο” δήλωσε ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα των Μπλαουγκράνα.

«Βασικά στη δουλειά μας αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Το ξέρω κι εγώ και όλοι σας ότι έχουμε λίγες ελπίδες, αλλά έχουμε έρθει να τις εξαντλήσουμε. Υπάρχουν και ψυχολογικά κέρδη από κάθε παιχνίδι και κάνοντας μία καλή εμφάνιση θα είναι καλό για εμάς. Το να λέμε ότι θα πρέπει να χαρούμε το παιχνίδι δεν είναι τόσο σωστό. Νομίζω ότι έχουμε μία ομάδα που θα μπει στο γήπεδο και θα πει είμαστε εδώ» δήλωσε από τη μεριά του ο προπονητής των Πειραιωτών, Τάκης Λεμονής.