Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα Κάρλες Βιλιαρουμπί

Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της Μπαρτσελόνα, ο Κάρλες Βιλιαρουμπί, δείχνοντας την αντίθεσή του στην απόφαση να διεξαχθεί ο αγώνας απέναντι στη Λας Πάλμας για την 7η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ανήμερα του δημοψηφίσματος στην Καταλονία, που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό 465 ανθρώπων από τις αστυνομικές δυνάμεις της Ισπανίας, ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα διαφώνησε με την επιλογή της διοίκησης να διεξαχθεί εν τέλει η αναμέτρηση (σ.σ. με κλειστές πόρτες).

Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου δικαιολόγησε την απόφαση να αγωνιστεί ο σύλλογος με τα εξής λόγια: «Η ασφάλεια ήταν εγγυημένη, παίζουμε με κλειστές πόρτες για να δείξουμε τη διαφωνία μας». Ο Μπαρτομέου εξήγησε πως ευελπιστεί να αναθεωρήσει την απόφαση παραίτησής του ο Βιλιαρουμπί, προσθέτοντας σχετικά: «Έχουμε χρόνο να μιλήσουμε επ’ αυτού τις επόμενες ημέρες. Είναι φυσικό σε μία σύσκεψη να μην έχουμε όλοι την ίδια γνώμη».

Σε δηλώσεις του στο κανάλι της Μπαρτσελόνα, ο Μπαρτομέου δήλωσε: «Θα χάναμε 6 βαθμούς, τρεις από τον μηδενισμό κι άλλους τρεις λόγω τιμωρίας. Η Λίγκα δεν μας άφηνε να αναβάλουμε το παιχνίδι, κάτι που ήταν επιθυμία μας. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία, αλλά δεν βρέθηκε άκρη. Δεν μας άφησαν επιλογή. Ζυγίσαμε τις καταστάσεις μιλώντας με στελέχη της διοίκησης και το προπονητικό τιμ και αποφασίσαμε ότι το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο αν δεν κατεβαίναμε να αγωνιστούμε και κάπως έτσι επιλέξαμε την λύση των κεκλεισμένων θυρών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ