Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί τελικά το Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας λόγω του δημοψηφίσματος

Τελικά το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να διεξαχθεί η αναμέτρηση της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα, κόντρα στη Λας Πάλμας να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, κατόπιν άρνησης της λίγκας να αναβάλει το παιχνίδι», αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα:

Η ομάδα της Μπαρτσελόνα είχε ζητήσει αναβολή του αγώνα της με τη Λας Πάλμας για λόγους ασφαλείας με την πρόταση τελικά να γίνεται δεκτή.

Ο αγώνας που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, του Camp Nou θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία, λόγω των γεγονότων της Βαρκελώνης. Η βία ξεχείλισε στους δρόμους της πόλης ανήμερα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ήταν σίγουροι αν θα κατάφερναν να προστατέψουν την  αναμέτρηση, παρά το γεγονός ότι εντός της εβδομάδας είχαν εγγυηθεί. Ομως, τα γεγονότα τους ξεπέρασαν.

Ο πρόεδρος της καταλανικής ομάδας, Μπαρτομέου εξέφρασε την ανησυχία του και έπειτα ακολούθησε και η αναβολή.

Επίσης, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Καταλονίας αποφάσισε να αναστείλει όλους τους εναπομείναντες αγώνες που θα διεξαχθούν στις κατηγορίες που υπάγονται στη δικαιοδοσία της και ήταν προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν από τις 15:00 (ώρα Ελλάδας). Όπως τονίζεται, με την απόφαση αυτή, η ομοσπονδία θέλει να διασφαλίσει την ασφάλεια των ομάδων, των διαιτητών και των οπαδών που πηγαίνουν στα γήπεδα, απέναντι σε πιθανά επεισόδια, εξαιτίας της έλλειψης αστυνομικών, που όλοι έχουν αποσπαστεί για λόγους ασφαλείας σχετικά με το δημοψήφισμα.