Η Κατερίνα Στεφανίδη υποψήφια για κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια της χρονιάς!

Υποψήφια για την τιμητική διάκριση της κορυφαίας αθλήτριας του 2017 στην Ευρώπη είναι η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Eλληνίδα άλτρια του επί κοντώ συμπεριλαμβάνεται στις δέκα υποψήφιες αθλήτριες που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου (ΕΑΑ) για τον τίτλο της κορυφαίας. Η Ελληνίδα κατέκτησε αυτή τη χρονιά όλους τους μεγάλους διεθνείς τίτλους, αφού ήταν νικήτρια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού του Βελιγραδίου, αλλά και στην κορυφαία σειρά αγώνων Diamond League της IAAF.

Παράλληλα κατέχει την κορυφαία επίδοση της χρονιάς στον κόσμο με 4,91 μέτρα και είναι αήττητη για 14 διαδοχικούς αγώνες. Την πορεία της 27χρονης εκπληκτικής αθλήτριας θα προσπαθήσει να σταματήσει κάποια από τις Νάφι Τιάμ, Σάντρα Πέρκοβιτς και Μπάρμπορα Σποτάκοβα. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 25 του μηνός και σε αυτή μπορούν να πάρουν μέρος και οι φίλοι του στίβου, καθώς από σήμερα θα ανοίξει η σχετική ψηφοφορία μέσα από τα social media (με Like και share στις αναρτήσεις σε facebook και twitter) της ΕΑΑ.

Στην διαδικασία μετέχουν ακόμη στελέχη της ΕΑΑ και δημοσιογράφοι. Τα ονόματα των νικητών σε άνδρες και γυναίκες θα ανακοινωθούν στο Γκαλά της ΕΑΑ στο Βίλνιους στις 14 Οκτωβρίου. Η Στεφανίδη το 2016 είχε φτάσει στην τελική τριάδα των υποψήφιων κορυφαίων.

Υποψήφιος στην κατηγορία «ανερχόμενο αστέρι» είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, η αγωνιστική παρουσία του οποίου μέσα στη χρονιά δεν πέρασε απαρατήρητη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου. Ο άλτης του μήκους που γυμνάζεται με τον Γιώργο Πομάσκι, πρώτευσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 (εφήβων) στο Γκροσέτο, ενώ νωρίτερα στη σεζόν σημείωσε την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο στην κατηγορία του, με άλμα στα 8,30 μέτρα.

Επίσης, ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε σήμερα πως ο Γιώργος Πομάσκι απέσπασε το βραβείο προπονητικής της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου για το 2017.

Οι υποψήφιοι:

Γυναίκες
Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα/επί κοντώ)
Ενρίκες (Πορτογαλία/50 χλμ βάδην)
Λασίτσκενε (Ρωσία/ύψος)
Μάρτον (Ουγγαρία/σφαιροβολία)
Παλμισάνο (Ιταλία/20 χλμ βάδην)
Πέρκοβιτς (Κροατία/δισκοβολία)
Σίπερς (Ολλανδία/200μ)
Σποτάκοβα (Τσεχία/ακοντισμός)
Τιάμ (Βέλγιο/έπταθλο)
Βλόνταρτσικ (Πολωνία/σφυροβολία)

Άνδρες
Μπος (Γαλλία/800μ)
Ντινίζ (Γαλλία/50 χλμ βάδην)
Φάιντεκ (Πολωνία/σφυροβολία)
Φάρα (Μ. Βρετανία/10.000μ)
Γκούντζιους (Λιθουανία/δισκοβολία)
Γκουλίεφ (Τουρκία/200μ)
Λίσεκ (Πολωνία/επί κοντώ)
Μαγιέρ (Γαλλία/δέκαθλο)
Φέτερ (Γερμανία/ακοντισμός)
Γουόρχολμ (Νορβηγία, 400μ εμπ.)

«Ανερχόμενο Αστέρι»
Άνδρες
Μίλτος Τεντόγλου (μήκος)
Μαξίμ Νεντασεκάου (ύψος)
Κάρστεν Γουόρχολμ (400μ εμπ.)
Τζέικομπ Ίγκερνμπρογκτσεν (1.500μ)
Μόντο Ντουμπλάντις (επί κοντώ)
Νίκλας Καούλ (δέκαθλο)
Μικάιλο Κόκαν (σφυροβολία)
Τίμο Νόρθοφ (σφαιροβολία)
Ρις Πρέσκοντ (100μ)
Σεργκέι Σιρομπόκοφ (βάδην)

Οι φίλοι του στίβου μπορούν να ψηφίσουν (like και share) τον Έλληνα αθλητή μέσα από τα social media (facebook, twitter) της ΕΑΑ, έως τις 26/9.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ