Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική πόλο Νέων Γυναικών

Η εθνική Νέων Γυναικών ανάγκασε και την Ολλανδία να υποκλιθεί στην αξία της. Νίκησε με 7-6 και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και το Σάββατο θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο με αντίπαλο τη Ρωσία.

Η ελληνική ομάδα μπήκε μουδιασμένα στην πισίνα και βρέθηκε να χάνει με δύο τέρματα μόλις στα πρώτα 4 λεπτά αγώνα. Η Ελένη Ξενάκη ήταν ξανά εκεί, όμως, και μετά από τρία ελληνικά δοκάρια (άλλα τόσα είχαν οι Ολλανδές) μείωσε με την έναρξη του 2ου οκταλέπτου και ισοφάρισε στο 4ο λεπτό της περιόδου.

Οι παίκτριες του Στέφανου Λέανδρου απέτυχαν ξανά να εκμεταλλευτούν την παίκτρια παραπάνω, όπως και στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ, με συνέπεια να “τιμωρηθούν” από την Ολλανδία που ξαναπήρε προβάδισμα με τη Ρόχε. Όμως η Πρωτόπαπα με φανταστικό πλασέ ισοφάρισε σε 3-3 και όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν το σκορ του 2ου οκταλέπτου. Οι Ολλανδές αιφνιδίασαν με την Σλίκινγκ και έγραψαν το 4-3.

Με την έναρξη του 3ου οκταλέπτου, η Ξενάκη ισοφάρισε σε 4-4, αλλά η αρχηγός των Ολλανδών, Ρόχε, έκανε το 5-4 για τις “οράνιε”. Κάπου εκεί άρχισε η πίεση των Ελληνίδων, που είχαν δοκάρι με την Ελευθερία Πλευρίτου. Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας ήταν πιο εύστοχη στην επόμενη φάση με παίκτρια παραπάνω κι έκανε το 5-5, ενώ ένα νέο ψιλοκρεμαστό της Πρωτόπαπα έβαλε μπροστά την ελληνική ομάδα με 6-5.

Με την έναρξη του 4ου οκταλέπτου, οι Ολλανδές κατάφεραν να ισοφαρίσουν ξανά με τη Σλίκινγκ. Η Ελλάδα πέταξε στα “σκουπίδια” ακόμα μία επίθεση με παίκτρια παραπάνω (δοκάρι η Ελευθερία Πλευρίτου), ωστόσο ένα φοβερό σουτ της Νικόλ Ελευθεριάδου τρία λεπτά πριν από τη λήξη, αποδείχθηκε κομβικό. Η Σταματοπούλου κράτησε απαραβίαστη την εστία της στη συνέχεια και η χώρα μας προκρίθηκε στον τελικό.

Το Σάββατο, με αντίπαλο τη Ρωσία στις 20:00, στο γεμάτο κολυμβητήριο του Βόλου, οι παίκτριες του Στέφανου Λέανδρου θα διεκδικήσουν τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 3-2, 3-1, 1-1