Πάλεψε αλλά αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός - Ηττήθηκε 1-0 από τη Μπιλμπάο

Πάλεψε ο Παναθηναϊκός στο «Σαν Μαμές», αλλά ηττήθηκε για δεύτερη φορά από την Αθλέτικ Μπιλμπάο κι αποκλείστηκε στα play off του Europa League. Οι Βάσκοι μετά το 3-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» επικράτησαν και στο «σπίτι» τους με 1-0, χάρις στο γκολ του Μουνιαϊν στο 22΄ και το μεσημέρι της Παρασκευής θα βρεθούν στην κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης.
Η υπόθεση πρόκριση ουσιαστικά είχε χαθεί για τον Παναθηναϊκό στο «καταστροφικό» εκείνο εξάλεπτο της περασμένης Πέμπης στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Παρά το κακό αποτέλεσμα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη διεκδίκησε ό,τι καλύτερο μπορούσε στη ρεβάνς, είχε δοκάρι με τον Τσάβες στο 41΄, αλλά βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Μουνιαΐν και στη συνέχεια δεν κατάφερε να… επιστρέψει.
Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» ήταν αρκετά νευρικοί και είχαν αρκετούς από τους παίκτες-κλειδιά της μεσοεπιθετικής τους γραμμής σε κακή βραδιά, όπως ο Λουτσιάνο και ο Καμπέσας, ενώ σε… ρηχά νερά κυμάνθηκε και ο Λουντ. Οι «πράσινοι» μετά το αποκλεισμό από την Ευρώπη θα στρέψουν, πλέον, όλο το ενδιαφέρον τους στις εγχώριες διοργανώσεις και ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα, όπου ήδη έχουν κάνει ένα κακό ξεκίνημα με 1-1 κόντρα στον Πλατανιά.
Οι γηπεδούχοι από τη στιγμή που πέτυχαν το γκολ και ουσιαστικά «κλείδωσαν» την πρόκριση στους ομίλους διαχειρίστηκαν όπως ήθελαν το ματς, είχαν μερικές καλές στιγμές για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν κι έφτασαν σχετικά άνετα στο στόχο τους.

Διαιτητής: Μπενουά Μπαστιέν (Γαλλία)
Κίτρινες: Λέκουε – Γιόχανσον, Λουτσιάνο

Οι ενδεκάδες:

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Κίκο Θιγάντα): Ερερίν, Λαπόρτε, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ (74΄ Ρίκο), Μουνιαίν (79΄ Ακέτσε), Σουσαέτα (65΄ Γουίλιαμς), Λέουκε, Ετσέιτα, Αντούριθ, Μπαλενθιάγκα, Κόρντομπα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (66΄ Αλτμαν), Καμπέσας (67΄ Μολίνς), Λουτσιάνο, Τσάβες (73΄ Δώνης).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: EPA/JAVIER ZORRILLA