Σπουδαία εμφάνιση για Σάκκαρη -Προκρίθηκε στον β΄γύρο του Wimbledon

Πολύ μεγάλη πρόκριση, ύστερα από εκπληκτική εμφάνιση, πήρε η Μαρία Σάκκαρη για το β΄ γύρο του Wimbledon, νικώντας την Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα (νούμερο 39 στον κόσμο) με 2-0 (6-3, 6-4). Επόμενος αντίπαλός της θα είναι η (δίδυμη) αδελφή τής διάσημης Καρολίνα Πλίσκοβα, Κριστίνα (Νο 44), η οποία επίσης με 2-0 (7-6, 6-2) άφησε εκτός συνέχειας την Ιταλίδα Ρομπέρτα Βίντσι.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε νευρικά, αλλά κατόρθωσε να πάρει πίσω αμέσως το break της αντιπάλου της, προηγήθηκε 4-2 κι έφτασε με άνεση το 1-0. Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε μπροστά με 5-1 αλλά χαλάρωσε κι επέτρεψε στην Τσέχα να μειώσει σε 5-4.

Η Σινιάκοβα έφτασε μόλις δυο πόντους μακριά από την ισοφάριση, όμως η Σάκκαρη με «κρύο αίμα» αν και βρέθηκε πίσω με 15-30 πήρε τρεις συνεχείς πόντους και τελείωσε game, σετ και νίκη με άσσο. Πλέον, η νεαρή αθλήτρια στοχεύει απέναντι στην επίσης Τσέχα Πλίσκοβα να διεκδικήσει είσοδο στον τρίτο γύρο ενός τουρνουά Grand Slam, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Ο δεύτερος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο φημισμένο βρετανικό τουρνουά, Στέφανος Τσιτσιπάς, ξεκινά αύριο τις δικές του μάχες στο Wimbledon αντιμετωπίζοντας τον Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ