Θα γίνει αύριο ο Τελικός Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό -Βρέθηκε ειδική πατέντα για τα εισιτήρια

Τέλος καλό όλα καλά (;) για τον Τελικό Κυπέλλου που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό ύστερα από ειδική…πατέντα που βρέθηκε για τα εισιτήρια και αφού οι αρμόδιοι φορείς έδωσαν στη Γ.Γ. Αθλητισμού  τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Όσον αφορά τα εισιτήρια, αναμένεται να υπάρχει διπλή ταυτοποίηση έξω απ’ το γήπεδο για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα, αυτοκόλλητα θα τοποθετηθούν στις θέσεις του γηπέδου και κατ’ αντιστοιχία θα μπαίνει ένα τέτοιο πάνω σε κάθε εισιτήριο και ένα θα κρατά  ο άνθρωπος που θα βρίσκεται για τον σχετικό έλεγχο σε κάθε θύρα. Όσο για την έλλειψη τουρνικέ, τα εισιτήρια θα τα «χτυπάνε» σε χειροκίνητα σκάνερ που θα βρίσκονται στις εισόδους.

Το μεσημέρι, στις 13:00, αναμένεται η τελική σύσκεψη στο Πανθεσσαλικό (παρουσία ΕΠΟ, ΓΓΑ, αστυνομίας και ομάδων) και εν συνεχεία θα σταλεί η σχετική πρόταση στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος αναμένεται να την κάνει δεκτή υπό την πίεση των ομάδων αλλά και για να μην πάνε στράφι έξοδα και άδειες τόσων φιλάθλων που προγραμμάτισαν να μεταβούν στο Βόλο. Ωστόσο, ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα παραβρεθεί στον τελικό, λόγω της μεγάλης ενόχλησης για τους χειρισμούς της ΕΠΟ.

Το χρονικό της αναβολής

O υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αργά χθες πήρε την απόφαση να αναβάλει τον Σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Τα προβλήματα που υπήρχαν ήταν πολλά, όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα εισιτήρια που είχαν τυπωθεί χωρίς σειρά και θέση.

 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ:

“Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο Τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου”.

Κάπου εκεί μπήκαν στην μέση οι ομάδες, οι οποίες άσκησαν τεράστια πίεση στην πλευρά του υφυπουργού, προκειμένου να μην υλοποιήσει την απόφαση αυτή και να διεξαχθεί κανονικά ο τελικός. Επιπλέον, ήδη πολλοί είναι οι φίλαθλοι που έχουν ταξιδέψει στο Βόλο.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα και ο υφυπουργός είχε επικοινωνία και με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φερόταν  να έχει δείξει την ξεκάθαρη προτίμησή του στο να γίνει κανονικά ο τελικός. Εντέλει, το υπουργείο πήρε πίσω την αρχική του απόφαση και έδωσε το περιθώριο λίγων ωρών στις ομάδες να διορθώσουν το θέμα με τα εισιτήρια.

Σημειώνεται ότι ο ΠΑΟΚ είναι στο Βόλο από την Πέμπτη και η ΑΕΚ αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής με προορισμό την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Και μέσα στην γενική αναταραχή, ο Δήμος Βόλου εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για προσπάθεια παγίδευσης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με την αναβολή του τελικού Κυπέλλου:

“Κόντρα σε όσους, με κάθε τρόπο θεμιτό και αθέμιτο, προσπάθησαν να «παγιδεύσουν» τον αρμόδιο υπουργό και να ματαιώσουν την τέλεση του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος, μιας αθλητικής γιορτής, στην πόλη μας, ο Δήμος Βόλου, με την άριστη συνεργασία τόσο της ΕΠΟ, όσων και των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αποκεντρωμένη Διοίκησης, δίνει συγκεκριμένες και αποτελεσματικές λύσεις και αίρει κάθε εμπόδιο που υπάρχει, αποκαθιστώντας ελλείψεις από την κατασκευή ακόμα του σταδίου, και για τις οποίες δυστυχώς ουδείς κλήθηκε να λογοδοτήσει..

Ήδη με επιστολή προς τον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Βασιλειάδη, του γνωστοποιείται ότι όλα τα ζητήματα ασφαλείας έχουν τακτοποιηθεί, του διαβιβάστηκε η άδεια λειτουργίας (ΑΔΑ: 7ΧΚΠΟΡ-10ΞΗΒ), που για πρώτη φορά υπάρχει για το στάδιο, μετά από αλλεπάλληλους και βασανιστικούς ελέγχους και αναλήφθηκε και πάλι η δέσμευση ότι μέχρι σήμερα το απόγευμα θα έχει λυθεί και το θέμα της αρίθμησης των εισιτηρίων και των θέσεων.

Ο Δήμος Βόλου ευχαριστεί όλους όσους ακόμη και τώρα δίνουν τη μάχη στο πλευρό του για να διεξαχθεί αυτή η μεγάλη γιορτή στην πόλη μας, με τις αυτονόητες και προφανείς θετικές επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας”.

Τελικά, η πραγματοποίηση του τελικού αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη στο Πανθεσσαλικό, παρουσία εκπροσώπων του υφυπουργείου Αθλητισμού, της ΓΓΑ, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δύο φιναλίστ,
με στόχο την εξεύρεση λύσης στο παρά πέντε.

Σε μύλο εξελίσσεται η υπόθεση της αναβολής του Τελικού Κυπέλλου που αποφάσισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, καθώς αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Πανθεσσαλικό, παρουσία εκπροσώπων του υφυπουργείου Αθλητισμού, της ΓΓΑ, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δύο φιναλίστ,
με στόχο την εξεύρεση λύσης στο παρά πέντε.