Οκτώ μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων ο Καρέλης με ρήξη πρόσθιου χιαστού

Σοκ προκαλεί ο σοβαρός τραυματισμός του Νίκου Καρέλη, που χτύπησε χθες στην αναμέτρηση του βελγικού πρωταθλήματος με τη Γάνδη, στον οποίο η Γκενκ νίκησε 2-0 με τον ίδιο να διαμορφώνει το τελικό σκορ με πέναλτι στο 26ο λεπτό.

Σοκ για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που έκανε μια καταπληκτική σεζόν (18 γκολ σε 32 συμμετοχές), για την ομάδα του που θα στερηθεί για περίπου οκτώ μήνες ένα πολύτιμο στέλεχός της, αλλά και για την Εθνική ομάδα, ενόψει των υποχρεώσεών της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Ο 25χρονος διεθνής υπέστη ρήξη στο πρόσθιο χιαστό του αριστερού γονάτου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του βελγικού συλλόγου και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση «θα προγραμματιστεί σε συνεννόηση με το ιατρικό επιτελείο, αλλά η αποκατάστασή του θα διαρκέσει τουλάχιστον οκτώ μήνες. Οι συμπαίκτες και όλη η οικογένεια της Γκενκ, εύχονται στο Νίκο καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αν η εκτίμηση για το χρόνο επανόδου του επαληθευτεί, ο Καρέλης δεν θα είναι στη διάθεση του Μίχαελ Σκίμπε για τα παιχνίδια με Βέλγιο (25/3/17, εκτός), Βοσνία (9/6/17, εκτός), Εσθονία (31/8/17, εντός), Βέλγιο (3/9/17, εντός), ενώ δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος και για τους αγώνες με Κύπρο (7/10/17, εκτός), Γιβραλτάρ (10/10/17, εντός).