Έχασε το χρυσό μετάλλιο για να βοηθήσει τον αδελφό του!

Ο Jonny Brownlee έτρεχε σε αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος τριάθλου και χρειαζόταν μια καλή θέση για να πάρει το παγκόσμιο μετάλλιο. Στα 700 μέτρα πριν από τον τερματισμό και ενώ ήταν πρώτος, άρχισε να αισθάνεται άσχημα εξαιτίας της ζέστης και ήταν έτοιμος να καταρρεύσει. Ο αδερφός του Alistair, που ήταν στην τρίτη θέση τον βοήθησε να τερματίσει.

Ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων έδινε στον Jonny την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά ακυρώθηκε γιατί τερμάτισε με τη βοήθεια του αδερφού του.

Ο Jonny Brownlee αμέσως μετά τον επεισοδιακό τερματισμό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχε αφυδατωθεί. Ο Alistair Brownlee σχολίασε μετά τον αγώνα πως «Αν είχε καταρρεύσει πριν τη γραμμή του τερματισμού και δεν υπήρχε γρήγορη ιατρική βοήθεια, θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνο. Ήταν μια φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση να βοηθήσω τον αδερφό μου, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον θα έκανα το ίδιο».

Από την πλευρά του, ο Jonny, o οποίος αναρρώνει στο νοσοκομείο, έσπευσε να ευχαριστήσει τον αδερφό του, μέσω  του Twitter, γράφοντας: «Δεν ήταν ακριβώς, όπως ήθελα να τελειώσω τη σεζόν, αλλά έδωσα τα πάντα. Ευχαριστώ Alistair, η αφοσίωση σου είναι απίστευτη».

triathlo

jonny-brownlee

jonny-brownlee1

jonny-brownlee2