Μπάσκετ: Στην Α1 η Δόξα Λευκάδας

Η Δόξα Λευκάδας θα είναι τελικά η 14η ομάδα στην Α1 μπάσκετ ανδρών, όπως αποφασίστηκε σήμερα από την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ.

Την θέση της Κηφισιάς στο κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας θα πάρει η ομάδα του νησιού, μετά την απόφαση που έλαβε η πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τρία μέλη της Ομοσπονδίας (Τάκης Τσαγκρώνης, Δημήτρης Μπασούρης και Γιάννης Αλεξόπουλος, και δύο του ΕΣΑΚΕ (Μιχάλης Μελής, Γιάννης Ψαράκης).

Η Δόξα ήταν η ομάδα που αγωνιστικά ήταν η πρώτη επιλαχούσα για να πάρει τη θέση, ωστόσο, δεν ήταν το φαβορί. Το Ηράκλειο θεωρείτο ότι θα συμμετείχε τελικά στην Α1, αλλά η απόφαση των εκπροσώπων των δύο αρμόδιων φορέων ήταν διαφορετική. Εκκρεμεί το τυπικό σκέλος της ενημέρωσης του ΔΣ της ΕΟΚ και της έγκρισης από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

Έτσι, μετά την εξέλιξη αυτή, Ηράκλειο, Αρκαδικός, Πανιώνιος, Ηρακλής και Καβάλα, που διεκδικούσαν επίσης τη 14η θέση, θα λάβουν μέρος στην Α2.

Η πρώτη αγωνιστική της Δόξας Λευκάδας θα είναι την επόμενη Τετάρτη κόντρα στο Ρέθυμνο (εντός έδρας) για την 1η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου. Όλο το βάρος, πάντως, θα δοθεί για την καλύτερη προετοιμασία της ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, όπου στην πρεμιέρα  (8 ή 9/10) θα αντιμετωπίσει και πάλι στην έδρα της, τον ΠΑΟΚ.